Hlavní obsah

Na Bounty Rock Cafe míří Bluesbones či Garage. Flamengo Reunion připomene 60. léta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod složitým názvem Bounty Rock Cafe Open Air se skrývá hudební retro akce v areálu Korunní pevnůstky v Olomouci. Proběhne 6. srpna. Zazní i hudba legendy jménem Flamengo.

Foto: Flamengo Reunion Session

Flamengo Reunion Session

Článek

Na pódiu se vystřídají Garage & Tony Ducháček, Luboš Pospíšil a 5P, belgičtí BluesBones nebo Flamengo Reunion Session.

V původní skupině Flamengo kdysi působili i Vladimír Mišík, Petr Novák nebo Viktor Sodoma. Nejslavnější deska Flamenga se jmenuje Kuře v hodinkách (1972). Nešlo o obyčejný český bigbít, ale velmi komplexní promyšlené album s artovými prvky a texty básníka Josefa Kainara. Dodnes se dá považovat za jednu z nejlepších desek v českých dějinách.

Flamengo reunion session je projekt dvou původních členů Flamenga, Pavla Fořta (kytara) a Vladimíra „Gumy“ Kulhánka (baskytara), ke kterým se přidali Jan Holeček (Hammond B3, zpěv), Jiří „Zelí“ Zelenka (bicí, vokály) a stálý host Vladimír Boryš Secký (saxofon a flétna). Hrají mimo jiné hity Too Much Love is Bad Thing, Vím, že pláčem to skončí, Každou chvíli, Týden v elektrickém městě a kultovní coververze jako Whole Lotta Love (Led Zeppelin) a Oye Como Va (Santana). Nezapomínají ani na Kuře v hodinkách.

„Reagujeme na epidemiologickou situaci a varování, že se v září může stát, že vláda opět zavře kulturní akce. Proto jsme se rozhodli přesunout jedenáctý ročník Bounty Rock Cafe Open Air ze září na srpen,“ vysvětlil ředitel festivalu Dušan Neumann.

Zvuk hammondek

Areál Korunní pevnůstky se otevře 6. srpna už v 15 hodin a v 15:30 program zahájí Garage & Tony Ducháček. „Písničky a hudba Garage jsou založené na osobnosti charismatického zpěváka Tonyho Ducháčka, který je také autorem většiny textů založených na unikátním periferním slangu se spoustou poetické imaginace. Hudbu k většině skladeb složili Jan Macháček a Joe Karafiát,“ dodal Neumann.

Festival uzavře belgická kapela The BluesBones, vítěz soutěže Belgian Blues Challenge 2016 a držitel 2. místa na European Blues Challenge 2017. „The BluesBones jsou v poslední době v kurzu. Podmanili si fanoušky velkých evropských festivalů mixem blues evropského střihu ve své nejryzejší podobě. Fanoušci mohou očekávat klasický zvuk hammondek, šťavnatou kytaru, a to vše umocněno silovým zpěvem,“ uzavřel.

Vstupenky jsou v síti Ticketportal nebo v Bounty Rock Cafe za 599 korun.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám