Hlavní obsah

Miro Žbirka v klipu s Katarínou Knechtovou

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová deska Mira Žbirky Double Album, která vznikla v londýnském studiu Abbey Road, vyjde 5. října. Její předzvěstí je videoklip k písničce Skúška snov, k níž text napsal Kamil Peteraj a hudbu Žbirka.

Klip k písni Skúška snovVideo: Universal Music

 
Článek

Do hlavních rolí obsadil režisér David Žbirka Katarínu Knechtovou a Mira Žbirku a natočil ho na jeden záběr. „Plnil jsem příkazy režiséra poctivě a zodpovědně, i když je to můj syn. Režiséra musí poslouchat přece všichni,“ popsal natáčení klipu Miro Žbirka.

„S Katkou jsme už několikrát společně vystupovali a vždycky se nás ptali, proč nemáme nějakou společnou skladbu. Při práci na Double Albu jsem zjistil, že se mi v jedné písní hlavou nese její hlas, skvěle se tam hodil. Oslovil jsem ji, souhlasila a nazpívala to tak dokonale, že to nebyla jen Skúška snov, ale opravdová a povedená skutečnost,“ vysvětluje Žbirka.

Katka Knechtová dodává: „Od malička jsem velký Mekyho fanoušek. Mám doma všechna jeho alba a znám je nazpaměť. Ze společných setkání na pódiu, kam mě zval jako hosta, jsem se vždy velmi radovala. Občas jsme mluvili o tom, že je škoda, že nemáme společnou píseň, ale taková věc se nedá naplánovat. Musí přijít. A to se stalo. Meky mi poslal skladbu a já okamžitě řekla ano. Jsem doslova nadšená z atmosféry skladby, jakou se nám podařilo vytvořit.“

Obal alba je výtvarným dílem světoznámé české malířky Míly Fürstové a ve velkém formátu vinylu vyniknou i detaily grafiky.

Naplánovány jsou tři exkluzivní koncerty k němu, a to v Praze (25. října, Lucerna Music Bar), Hradci Králové (27. října, Klub Denoche) a Brně (29. října, Sono Centrum). Budou spojené se křty Double Alba. Žbirku na nich doprovodí jeho kapela, producent Rob Cass a textař a hudebník Pete Brown.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám