Hlavní obsah

Ministry si libují v agresivitě

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jednou z hvězd festivalu Love Planet je americké skupina Ministry, která se pohybuje na hranicích mezi brutální elektronikou a thrash metalem. V posledních letech se její zvuk blíží více rocku, k čemuž leto přispělo i angažování nového kytaristy Tommyho Victora z Prong. Před pátečním koncertem poskytl Novinkám rozhovor.

Článek

Jak se vám hrají staré písně Ministry jako jsou So What?

Je to velmi snadné, protože je znám léta, vždycky jsem Ministry poslouchal, patřili k mým nejoblíbenějším kapelám, So  What pro mě představovala výzvu, ale Thieves nebo N.W.O. znám velmi dobře.

Jak důležitá je pro vás při hře agresivita?

Velmi, i když mohu hrát i v jiné náladě, právě So What je píseň, jakou jsem nikdy předtím nehrál, hraji vztekle bez ohledu na to, je-li to rychle nebo pomalu.

Cítíte agresi při hře?

Ano, ale jeto taková radostná agrese, jako třeba střet při hokeji nebo fotbalu, nebo když hrajete karty. Agresivita je  součástí lidské přirozenosti, i když si lidi myslí, že agrese znamená něco špatného.

Poslední album Ministry Rio Grande Blood je velmi politické. Ovlivnil jste nějak jeho ideje?

Ne, na politické ladění alba jsem neměl žádný vliv , všechny texty píše Al Jourgensen. On vede kapelu. Ale informoval mě o tématech některých písní ještě před tím, než jsem začal vymýšlet riff. Někdy jsem ale vymyslel riff ještě předtím, než jsem napsal texty.

Souhlasíte s texty?

Já nejsem politický, otázky, kdo je nalevo a kdo napravo, kdo je pro a kdo proti válce, mě hrozně nudí , v tom jsem typický Američan, který se do toho nedokáže příliš vžít.

Znamená vaše angažmá v Ministry konec Prong?

Ne, už v posledních třech letech jsem vedle Prong hrál s Danzigem. A pokud by přišla zajímavá nabídka, tak Prong upřednostním a zase se jim zase budu věnovat naplno, představují pro mě prioritu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám