Hlavní obsah

Ministr Jehlička odvolá ředitele Národní knihovny Ježka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr kultury Václav Jehlička (KDU-ČSL) se rozhodl odvolat ředitele Národní knihovny Vlastimila Ježka. Jako o jeho nástupci se uvažuje o současném řediteli Památníku národního písemnictví Pavlu Hazukovi.

Foto: Doležal Michal, ČTK

Vlastimil Ježek na archivním snímku z 18. března 2005

Článek

Ministerstvo oficiálně odvolání Ježka nepotvrdilo, Jehlička údajně čeká na výsledky právního rozboru průběhu soutěže na novou budovu knihovny. Právě ta by měla být důvodem Ježkova odvolání.

"Mě by zajímalo, kdo tu informaci vypustil. Ministr mě může odvolat, to je jednoduché. Mě zaujala formulace, že se čeká jen na výsledek právní analýzy. Zajímalo by mě, kdo je informátorem a vyvolává to ve mně nedůvěru. To, že vztahy mezi mnou a ministrem nejsou růžové, vědí všichni už týdny,“ sdělil Novinkám Ježek.

Ježek v minulých dnech kritizoval vývoj okolo soutěže na novou knihovnu. Podel něj by mohl stát zaplatit přes miliardu korun, bude-li zrušena soutěž na novou budovu Národní knihovny. Tvrdí to v dopise ministru kultury Václavu Jehličkovi (KDU-ČSL) generální ředitel NK Vlastimil Ježek. Odmítl soutěž zrušit.

Anketa

Je odvolání ředitele Národní knihovny Ježka správný krok?
Ano
26,4 %
Ne
73,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4100 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám