Hlavní obsah

Mig 21 drezurují v novém klipu dřevěnou židli

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Mig 21 vydává nový singl s názvem Hyjé!, ke kterému byl čerstvě natočen videoklip. V něm nechybějí zábavné záběry z minulosti, pověstná hravost kapely a především drezura dřevěné židle v podání frontmana Jiřího Macháčka. Na Novinkách.cz má klip on-line premiéru.

Klip kapely Mig 21.Video: archiv kapely

 
Článek

„Při drezuře dřevěné židle bylo třeba se zlepšit v práci s bejkovcem. To byla asi největší výzva při natáčení,“ komentuje Macháček. „Kluci z Migu zrají jakou víno. Stačilo jen zachytit jejich skutečný šarm,“ glosuje natáčení režisérka Kamila Vondrová.

Autorem hravé písně s pozitivním poselstvím a nádechem italského spaghetti westernu je kytarista Mig 21 Tomáš Polák, spolu s ním se produkce ujal Tomáš Konůpka ze skupiny Mydy Rabycad. Text je jako vždy dílem Jiřího Macháčka.

„Náladou i kytarovým riffem jde svým způsobem o poctu Ennio Morriconemu a filmům, které režíroval Sergio Leone. Písnička připomíná westerny, které máme všichni rádi,“ osvětluje Polák pozadí jejího vzniku.

Skladba Hyjé!, která posluchače svou atmosférou přenese na Divoký západ, zároveň slouží jako předzvěst chystaného alba, na kterém kapela aktuálně pracuje, a pozvánka na chystané podzimní turné, které začne 4. října v Českých Budějovicích a vrcholem bude tradiční trojkoncert v pražském Lucerna Music Baru na konci listopadu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám