Hlavní obsah

Závěru festivalu ve Varech bude dominovat obří dort v podobě větrného mlýnu

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Červený větrný mlýn stojící na střeše nejznámějšího pařížského nočního podniku Moulin Rouge se objeví v sobotu večer ve zmenšené, ale za to ve sladší podobě jako obří dort na závěrečné párty letošního filmového festivalu v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Červený mlýn otevřeli v roce 1889. V podobě dortu bude ozdobou na závěrečné party 46. ročníku MFF KV.

Článek

„Letošní závěrečná párty se uskuteční ve znamení Moulin Rouge,“ uvedla šéfkuchařka GH Pupp Vlaďka Příhodová. Moulin Rouge, tedy Červený mlýn je vyhlášený pařížský kabaret založený už roku 1889, kde se střetávali pařížští bohémové a umělci.

„Chceme hostům na závěrečné párty představit především francouzskou kuchyni a atmosféru pařížského kabaretu,“ vysvětlovala šéfkuchařka. Obří dort v podobě červeného větrného mlýnu má stát ve Slavnostním sále. „Dort v kónickém tvaru bude mít ve spodní části průměr půl metru,“ popisovala Příhodová. „Do středu podle originálu Moulin Rouge umístíme lopatky větrného mlýna,“ doplnila.

Foto: Profimedia.cz

Ústřicový shot

K Francii neodmyslitelně patří rovněž čerstvé ústřice. „Bretaňské ústřice budeme hostům otevírat v Rendez vous,“ pokračovala Příhodová. „Na zahrádce pak budeme na bílém víně a s čerstvými bylinkami vařit slávky, tedy malé mušličky,“ dodala šéfkuchařka.

Zkrátka ale nepřijdou ani milovníci masa. „Připraven zde bude rovněž velký tál se steaky z kuřecích stehen a s filetami parmic nachových. Chybět nebudou ani grilované jehněčí kotlety a hovězí maso,“ poznamenala Příhodová s tím, že krájet se bude rovněž jehněčí kýta a vepřová krkovice na rozmarýnu.

Závěrečná párty ve znamení celosvětově uznávané gastronomie galského kohouta se nemůže obejít ani bez světoznámých francouzských sýrů.

Foto: Jana Hanušková, Právo

Vliv italské kuchyně se nezapře.

„Kvalitní francouzské sýry budou hostům k dispozici v Malé Dvoraně našeho hotelu,“ uvedla Příhodová. „Zde budeme také před hosty flambovat francouzské palačinky Crepes Suzette,“ připomněla šéfkuchařka s tím, že chybět nebude ani tradiční zmrzlinový bar.

Francouzskému duchu bude odpovídat i nabídka nápojů. „Máme připraveno tři sta litrů červeného a stejné množství bílého vína,“ uvedl vedoucí stravování v GH Pupp Richard Lhoták. V případě piva se ale luxusní hotel raději spoléhá na tuzemské zdroje.

„Velký zvuk má Budvar, který budeme na závěrečné párty podávat ze sponzorského daru,“ uvedl Lhoták, podle kterého je připraveno také dvacet hektolitrů nealkoholických nápojů. „Očekáváme, že společnost se rozejde až někdy k ránu,“ uzavřel Lhoták.

Reklama

Výběr článků

Načítám