Hlavní obsah

Závěrečná festivalová party nabídne regionální dobroty: špekáčky i buchty

Právo, Rudolf Voleman

Zejména regionální dobroty nabídne závěrečná party 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, která se jako tradičně uskuteční v sobotu večer v Grandhotelu Pupp.

Foto: Foto GH Pupp

Šéfkuchař Grandhotelu Pupp Pavel Vokoun.

Článek

Americká herečka Patricia Clarksonová, která krátce před tím převezme Křišťálový globus za mimořádný přínos světové kinematografii, se tak může spolu s ostatními pozvanými těšit na tuzemskou klasiku.

Jinde na světě určitě dosud neměla možnost si nad ohněm opéct špekáček anebo si pochutnat na tvarohových buchtách. Až v Karlových Varech na festivalu.

Tradice na prvním místě

„Gastronomie Grandhotelu Pupp se navrací k tradičním českým pokrmům. Před exotikou dáváme přednost lokálním surovinám a maximální možné kvalitě,“ uvedl F manager hotelu Miroslav Kubec.

Očekává se asi tisíc hostů, kteří se mohou těšit například na vyhlášené Doupovské uzeniny od Pelantů z nedalekého Žalmanova a také na sýry z kravského a ovčího mléka z krušnohorských Abertam, v jejichž okolí se skot pase na horských loukách. Z vyhledávaného abertamského statku bude v nabídce také stařené hovězí maso. Naprostou lahůdkou jsou pak pršuty od pana Chovanečka z Litoměřic.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Závěrečná festivalová party se uskuteční v Grandhotelu Pupp.

Chybět nebude ani oblíbené letní grilování, podávat se budou masa od místních dodavatelů. Na Obří pánvi se budou připravovat špecle s trhaným masem a zelím. Na hosty závěrečné party čeká ještě další novinka.

„Mnohé hosty pravděpodobně překvapíme možností opékání špekáčků na otevřeném ohni na terase Rendez Vous. Opět je dodává žalmanovská udírna a je jich připraveno čtvrt tuny“ dodal Kubec.

Hlavní jídla nabídne tradičně Slavnostní sál, kde hosté najdou kupříkladu vepřová líčka na kořenové zelenině nebo bulgur s pečenými houbami a zeleninou.

Rendez Vous bude patřit studené kuchyni, takže tam bude výběr nakrájených regionálních uzenin a sýrů, ale i marinovaný vepřový bůček s jablečným pyré, kachní rillet a rovněž zde hosté najdou saláty, například salát Waldorf s ořechy. Na zahrádce se bude grilovat zmiňované stařené hovězí maso, ale i kupříkladu vepřová panenka, filátka ze pstruha a pro vegetariány zeleninový špíz.

 Sladké i víno

Zrcadlový sál bude provoněn nakládanými rybami a sýry. Také zde najdou hosté nejrůznější saláty, včetně křupavého salátu s grilovaným kuřecím prsem, parmazánem a česnekovými krutony. Samozřejmě nesmí chybět sladké dobroty, které nabídne Malá dvorana Grandhotelu Pupp.

Pro hosty cukráři připraví mini verze věnečků se žloutkovým krémem, kremrole s bílkovým krémem, ořechové dortíčky se slaným karamelem, ale také české buchty. V Malé dvoraně najdou účastníci závěrečné party rovněž ovocný bar.

Hosté nebudou ani žíznit, o což se postarají především partneři festivalu. Připravené jsou již sudy piva, červené, bílé i růžové moravské víno, minerálka na dobré trávení karlovarské likéry.

„Celá akce je pro nás velice prestižní a jsme připraveni klást maximální důraz na kvalitu pokrmů i servisu. Díky nové dispozici Malé dvorany a zrcadlového sálu bude zážitek z akce pro hosty jednoznačně jiný než v minulých letech,“ upozornil Miroslav Kubec. „Na přípravě se podílí celý kuchařský tým v čele s šéfkuchařem Pavlem Vokounem. Řady našich zaměstnanců jsme posílili o dostatek brigádníků, aby bylo o všechny hosty perfektně postaráno,“ uzavřela F manager.

Reklama

Výběr článků

Načítám