Hlavní obsah

Willem Dafoe: Moje zuby se mi líbí

Novinky, Lenka Hloušková
Aktualizováno

Možná není americký herec Willem Dafoe nejzářivější filmovou hvězdou, která kdy dorazila do lázeňského města na MFF, nicméně jistě patří k těm nejmilejším. Potvrdil to i na nedělní tiskové konferenci. Svěřil se mimo jiné s tím, že svůj obličej má rád a že po karlovarských ulicích chodí opravdu hezké ženy.

Milý Willem Dafoe na tiskové konferenciVideo: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Na dotaz, zda chtěl někdy něco udělat se svými netypickým - na Hollywood ojedinělým - úsměvem odpověděl: "Moje zuby se mi líbí, protože jsou moje. Nikdy jsem proto nepřemýšlel, že bych něco měnil."

Odmítl také, že ve své kariéře hrál jen záporné hrdiny. Upozornil, že celý jeho profesionální život je spojený s divadlem. A tam vystřídal desítky odlišných rolí. Uznal nicméně, že k nejznámějším patří jistě ta filmová, v Posledním pokušení Krista.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dafoe na tiskové konferenci.

Přiznal také, že jej ve dvou případech snímek, který byl v několik státech dokonce zakázán, připravil o práci: "V jednom případě šlo o film, který byl financovaný z církevních fondů, v druhém případě o western. Tam mě chtěl režisér. Ale ze studia mi pak zavolali a řekli: v žádném případě u nás s prací nepočítejte, jste příliš spojený s Posledním pokušením Krista."

Foto: Milan Malíček, Právo

Willem Dafoe v Karlových Varech

Hezké ženy

Dafoe také na přímou otázku, jak se mu líbí v Karlových Varech, s typickým úsměvem odpověděl, že hodně. "Chcete mě ale dostat do problémů? Ty si nemohu dovolit," dodal.

Na festival ostatně dorazil po boku své manželky, italské herečky a režisérky Giady Colagrande.

Novinářům se svěřil také s tím, že má rád nízkonákladové snímky, protože práce na nich je v mnohém intenzivnější než na těch velkorozpočtových: "V kuchyni je míň kuchařů. Musí se víc starat, aby se vše podařilo. Samozřejmě mají míň peněz, ale výsledek může být právě díky nasazení všech velmi intenzivní."

Foto: Milan Malíček, Právo

Dafoe se hodně směje.

Opakovaně přitom zdůraznil, že jeho kariéra je spojená s divadlem, kde ostatně začínal. A kdy vůbec přišel na nápad, že bude herec? "Nepamatuji se. Upřímně ne," reagoval. Už v sobotu přitom zmínil, že inspiraci našel v mnohém ve své rodině. Vyrostl totiž s pěti sestrami a jedním bratrem.

"Můj život je plný zábavných momentů," podotkl s tím, že přicházejí nejen v soukromí, ale i v práci.

Po festivalu práce

Dafoe se svěřil, že se těší na nedělní noční akci, kdy uvede v letňáku Poslední pokušení Krista. Na festivalu ocenil především to, že je o divácích, filmech.

Po odletu z České republiky jej čeká intenzivní práce. "Nechtějte po mně ale, abych o projektu mluvil. Natočil jsem řadu jiných filmů. Na tenhle je ještě čas," konstatoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám