Hlavní obsah

Vary nabízejí také setkání s potomky Alfonse Muchy a jejich tvorbou

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzeum Karlovy Vary pořádá ve středu 4. července od 15 hodin ve své hlavní budově na Nové Louce Den pro festival, doprovodnou akci k výstavě Jarmily Muchy Plockové a Alfonse Muchy.

Foto: Novinky

Jarmila Mucha Plocková

Článek

„Umělecký ředitel společnosti Moser Lukáš Jabůrek, s níž Jarmila Mucha Plocková spolupracuje, představí uvedení nové kolekce Mucha – Moser. Součástí programu bude i komentovaná prohlídka autorky s festivalovým hostem a hudební vystoupení zajistí opět sestry Kateřina a Barbara García, pravnučky Alfonse Muchy,“ uvedl mluvčí muzea Lev Havlíček.

Jedinečná generační výstava tvorby Jarmily Muchy Plockové, vnučky Alfonse Muchy (1860 – 1939), jednoho z nejvýznamnějších českých umělců, vzdává hold dokonalému uměleckému řemeslu, které v dnešní době pomalu zaniká spolu s odchodem starých mistrů. Výstava chce na tuto skutečnost upozornit a připomenout, jak naprosto nezbytné je řemeslnou tradici uchovat a pečovat o ni.

Mezi exponáty nechybějí rovněž  dobové fotografie, texty a fotografie shrnující historii relevantních uměleckých řemesel a dokumentující výrobní postup od skici po hotový výrobek.

Výstava Jarmila Mucha Plocková/Alfons Mucha - kontinuita & řemeslo bude v Muzeu Karlovy Varyk vidění do 12. srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám