Hlavní obsah

Film o polyamorii ze začátku odmítly Křenková i Maximová

Eliška Křenková, Hana Vagnerová, Antonie Formanová, Elizaveta Maximová a režisér Tomasz Winski představili v pondělí na karlovarském festivalu snímek Hranice lásky.

Foto: Eliška Slováková

Eliška Křenková

Článek

Film Hranice lásky otevírá otázky upřímnosti ve vztahu, nevěry a tzv. polyamorie.

„Když jsem dostala nabídku hrát v tomto filmu, tak jsem to odmítla,“ zavzpomínala herečka Eliška Křenková. Postupně ale získala důvěru k režisérovi a přijala.

Podobně se vylekala Elizaveta Maximová.

„Já jsme tu roli odmítla dvakrát. Tomasz mi potom zavolal. Když jsme si sedli v kavárně, Tomasz řekl, nebudu tě přesvědčovat, jen ti ukážu, co jsme natočili na předtáčkách v Polsku. A já jsem viděla takový drive, takovou něhu, intimitu, že jsem nedokázala mluvit. Na konci schůzky jsem řekla: Tomaszi, jdu s tebou do války,“ řekla Maximová.

Foto: archiv Elizavety Maximové

Elizaveta Maximová

„Zkušenosti s polyamorií jsem neměla,“ smála se herečka a

spoluscenáristka Hana Vagnerová. ”Ta první verze byla dost odsuzující..., než jsme se dopracovali k tomu, abychom postavy pochopili, tak to trvalo dlouho.“

„Je to téma, které mě děsí a fascinuje zároveň. Jsou to otázky, na které  nemám odpověď, ani po tom filmu nemám odpověď. Nakolik můžeme být svobodní, nakolik můžeme být svobodní ve vztahu? Měli bychom být úplně upřímní? Můžeme se neomezovat? Jsou lidi, kteří mohou být šťastní v polyamorii, ale já na to nemám psychicky, ani jsem to nezkoušel,“ uzavřel režisér Tomasz Winski.

Reklama

Výběr článků

Načítám