Hlavní obsah

Stanové městečko začali plnit batůžkáři

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

První zhruba tři stovky batůžkářů, kteří přicestovaly na karlovarský filmový festival, se stačily v pátek během dne ubytovat ve Stanovém městečku na stadiónu AC Start v Karlových Varech.

Článek

„Zatím tu máme necelé tři stovky ubytovaných, což je o něco méně, než v tuto dobu vloni,“ uvedla recepční Zdeňka Prokopová. Cena ubytování je stejná jako vloni, 70 korun za osobu a noc.

„V ceně je ale také sprcha a úschova zavazadel,“ připomněla recepční, podle které se cizinci do stanového městečka nikterak nehrnou. „Až na několik Slováků,“ dodala s tím, že recepce nabízí také prodej nápojů. „Rovněž prodáváme festivalové katalogy, malé i velké,“ poznamenala.

„Přijely jsme z Nového Strašecí, které je do Karlových Varů cestou z Prahy,“ uvedla studentka Dáša Volfová. „Jsme tady už počtvrté a do městečka se vracíme, protože s ním máme jen dobré zkušenosti,“ dodala.

S kamarádkou Míšou Havelkovou ještě nemají vybrané filmy, které nechtějí na karlovarském festivalu vynechat. „Jediný film, který chci určitě tady vidět, se jmenuje Katka. Viděla jsem první verzi a líbila se mi,“ uvedla Havelková.

 Připravena je nonstop restaurace

Z Liberce přicestovala do Karlových Varů Martina Dědková. „Říkaly jsme si s kamarádkou, že je pěkně, nemáme co dělat, tak vyrazíme na filmový festival,“ usmívala se studentka.

„Přijely jsme poprvé, ale kamarádi nám vyprávěli, jak je tady dobře, takže jsme neváhaly,“ dodala její kamarádka. „Chtěla bych jít na film s Brigitte Bardotovou, který se jmenuje Pravda,“ prozradila Dědková.

Vstupenky na film Vrah ve mně již bohužel nesehnal Olda z Meziboří u Litvínova. „Budu se muset podívat po jiných filmech. Přijel jsem brzy a film už byl vyprodaný,“ posteskl si. „Jsem na festivalu poprvé, ale známí říkali, že festival stojí za to,“ dodal, když právě postavil stan uprostřed karlovarského lehkoatletického stadiónu.

Na batůžkáře čeká ve stanovém městečku plnohodnotné zázemí včetně nonstop otevřené restaurace. „Na snídani budeme dělat hemenex, ohřívat párky nebo nabízet šátečky,“ uvedla provozovatelka restaurace Denisa Danielová s tím, že polední menu s polévkou a jedním ze tří možných teplých jídel vyjde na 65 korun.

Batůžkáři nebudou strádat ani žízní, protože restaurace nabízí třetinku točené limonády za 15 korun a desítku pivo za 22 korun.

Reklama

Související články

Karlovarský festival myslí i na děti

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech nebude jen o filmech, červených kobercích a hvězdách. Organizátoři mysleli také na rodiny s dětmi a připravili...

Výběr článků

Načítám