Hlavní obsah

Samková a Šmicer o Zátopkovi: Několikrát nás rozplakal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímek Davida Ondříčka po slavnostní premiéře na 55. ročníku MFF v Karlových Varech ocenila i řada českých sportovců. Patří k nim fotbalista Vladimír Šmicer, oštěpařka Barbora Špotáková, snowboardistka Eva Samková, akrobatický lyžař Tomáš Kraus a kajakář Vavřinec Hradilek.

Sportovci o filmu ZátopekVideo: Sportovci o filmu Zátopek

 
Článek

Přímo na festivalu si ho nenechali ujít zlatí olympionici z Tokia: judista Lukáš Krpálek a vodní slalomář Jiří Prskavec.

„Jsem překvapená, jaké je to veledílo,“ uvedla Barbora Špotáková, zlatá olympionička, mistryně světa a Evropy v hodu oštěpem, která na úspěchy své předchůdkyně Dany Zátopkové důstojně navázala, v mnohém ji překonala.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Vladimír Šmicer s Lucií Bílou

Další olympionička, snowboardistka Eva Samková, se přiznala i k emocím, které v ní snímek vyvolal: „Měla jsem tam řadu situací, při nichž jsem zamačkávala slzu.“

Slzy v očích následně přiznal také fotbalista Šmicer. „Ten příběh byl skvělý, několikrát jsem brečel,“ uvedl Šmicer.

RECENZE: Zátopek na 100 procent. Film, který dosahuje mezinárodních kvalit

MFF KV

Známá Zátopkových, sportovní novinářka Ivana Roháčková, si myslí, že by byli s výsledkem filmu spokojení: „Dana se tohohle filmu hodně bála. Přála si, aby to byl dokument, aby ve filmu nehráli herci. Měla strach, že by vypadali směšně. Tedy oni: Dana a Emil.“

„Trapní“ rozhodně nejsou. Film Davida Ondříčka vede na MFF v hlasování o Diváckou cenu Práva. Do českých kin pak vstoupí 26. srpna.

Foto: Profimedia.cz

Eva Samková po boku přítele, herce Marka Adamczyka

Reklama

Výběr článků

Načítám