Hlavní obsah

S čerstvým řidičákem si Kamila Janovičová ve filmu Spolu musela zahrát na zkušenou řidičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

V rámci 56. ročníku karlovarského festivalu byl představen i snímek Spolu, který se točí kolem náročné péče o dospělého člověka s autismem. Herečka Kamila Janovičová, která má ve filmu jednu z hlavních rolí, byla během natáčení vystavena i téměř adrenalinovým zážitkům, když s čerstvým řidičským průkazem musela v Praze za plného provozu s kamerou na kapotě odřídit luxusní vůz.

S čerstvým řidičákem si Kamila Janovičová ve filmu Spolu musela zahrát na zkušenou řidičkuVideo: Novinky

 
Článek

Film Spolu je příběhem obětavé matky dvou dospělých dětí, z nichž jedno má autismus a druhé se celý život kvůli tomu potýká s nedostatkem pozornosti.

„Když to řeknu škaredě, tak jsem ta zdravá ze sourozenců a tím pádem odstrkovaná mámou, protože se stará o svého nemocného syna,“ popsala svou roli Janovičová, jejíž mámu ve filmu zahrála Veronika Žilková.

Foto: Novinky

Kamila Janovičová na karlovarském filmovém festivalu představila společně s dalšími nový film Spolu.

Role syna s autismem pak připadla herci Štěpánovi Kozubovi, který je spíš známý z komediálních rolí. Janovičová zmínila, že díky jeho přítomnosti probíhalo natáčení ve veselém duchu.

„My jsme si většinou užívali improvizaci, například když se Štěpán chtěl projet v autě, a já mu to nechtěla dovolit, protože nemá řidičák, a ještě by mi to auto zničil. Nakonec jsme nasedli, hráli jsme si spolu a představovali jsme si, jak srážíme lidi a já jsem ho za to bodovala,“ popsala Janovičová zážitek.

Veronika Žilková o roli matky syna s autismem: Během natáčení jsem hodně myslela na dceru Agátu

MFF KV

Od filmařů kvůli natáčení dostala k řízení drahé auto, sama se tehdy přitom ještě řadila k čerstvým a nezkušeným řidičům. „Když jsme začali točit, tak jsem měla řidičák tři dny,“ vysvětlila.

Foto: BontonfilmCZ

S čerstvým řidičákem si Kamila Janovičová ve filmu Spolu musela zahrát na zkušenou řidičku.

„Dali mi bavoráka, vedle mě posadili Veroniku Žilkovou a na kapotu mi postavili kameru. Jezdila jsem v Praze za plného provozu a měla jsem se tvářit, jakože jsem frajer, protože bavorák řídím každý den," dodala Janovičová s tím, že podobné jízdy zvládla uřídit i bez jediného škrábnutí auta.

Herečka během čtvrtečního představení snímku v Karlových Varech také zalitovala, že se oproti svému filmovému bratrovi nedostala do prostředí skutečných lidí s autismem.

Veronika Žilková: Něco jsem plánovala a bůh se mi směje

Styl

„Štěpán se byl podívat i do ústavu a navštívil pár lidí. Zpětně jsem si říkala, že je to škoda, že jsem tu možnost neměla, protože by mě to také zajímalo. Ale tím, že mi o tom Štěpán vyprávěl, tak jsem si to dokázala představit,“ řekla Novinkám.

Film Spolu, který z divadelní předlohy francouzského dramatika Fabia Marry na plátno převedli David Laňka a Martin Müller, vstoupí do kin na konci září letošního roku. V dalších rolích se v něm objeví například Marek Němec, Václav Kopta, Martina Babišová, Kristýna Podzimková a v malé roli také přímo francouzský autor předlohy.

Reklama

Výběr článků

Načítám