Hlavní obsah

Pupp nabídne závěrečnou party ve zdravém duchu. Hříchy skryje 13. komnata

Právo, Rudolf Voleman

Vstup do pomyslné třinácté komnaty v Grandhotelu Pupp má v sobotu večer otevřít závěrečná party letošního 47. ročníku filmového festivalu ve Varech. Do jídelníčku tentokrát proniklo naplno zdravé jídlo. Ten, kdo bude chtít hřešit, ale jistě najde pomyslný pokoj číslo 13 se sladkostmi.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Pro závěrečnou festivalovou party se připravovaly rovněž zákusky.

Článek

Grandhotel Pupp nemá pokoj číslo třináct.

„A my chceme závěrečný večer pojmout tak, že tuto třináctou komnatu jeho hostům otevřeme. Tou se totiž pomyslně stane v příštím roce, tedy shodou okolností v roce 2013, naše nově budované wellness. Závěrečná party tedy bude pojata ve zdravém životním stylu,“ uvedla ředitelka Puppu Andrea Pfeffer - Ferklová.

A co bude za dveřmi třinácté komnaty? „Hosté za nimi najdou například čokoládové nebo medové masáže. Samozřejmě jen symbolické, protože dobroty z čokolády a medu mají tentokrát probudit hlavně jejich chuťové buňky,“ dodala.

Menu ve stylu wellness

„Menu bude opravdu ve stylu wellnes, ale nikdo se nemusí obávat, maso chybět nebude,“ potvrdil šéf kuchař GH Pupp Radek Kotlán s tím, že jeho kuchaři připravili pochoutky pro zhruba tisíc hostů závěrečného večírku.

Na každého je připraveno zhruba kilo dobrot. Slavnostní sál bude jako každý rok patřit studené kuchyni z ryb, masa i bez masa.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Řezník Grandhotelu Pupp vepřové maso pro závěrečnou festivalovou party pěkně paličkou naklepal.

„Z rybích předkrmů bych jmenoval třeba špenátové palačinky plněné račími ocásky,“ prozradil Kotlán s tím, že nebude chybět z masových předkrmů kupříkladu roláda z krocana s pistáciemi a brusinkami.

Mezi bezmasými předkrmy nabídne Pupp jogurtovou terinku se salátovou okurkou balenou v kabátku z belgického chleba. Hlavním jídlem servírovaným na Slavnostním sále bude ale dušený hřbet z králíka v bylinkové pěně s kedlubnovým zelím.

Čokoláda i ovesné placky

V Randez Vous najdou hosté salátový bar, který kupříkladu nabídne salát z brokolice, jablky, hruškou a plátkem krůtích prsou. Nebude chybět ani tradičně čokoládový koutek.

Hosté se mohou těšit na pečenou čokoládu s citrónovým mascarpone nebo na čokoládové lanýže.

Na zahrádce GH Pupp najdou hosté Fresh bar, který nabídnes očistné kůry z ovocných a zeleninových šťáv. Chybět nebudou ani studené polévky, třeba jahodová se šampaňským.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Cukrářky zdobily dezerty pro závěrečnou festivalovou party kanadskými borůvkami.

Medový koutek poskytne výběr z několika druhu medů. „Opět chceme touto nabídkou připomenout medové zábaly a masáže,“ poznamenal Kotlán s tím, že k medu se budou připravovat pohankové placky a placky z ovesných vloček.

 Jídlo pod širým nebem

Na zahrádce na grilovacím tálu se budou přímo před zraky návštěvníků připravovat steaky z masa i ryb, kupříkladu z hovězího pupku flank steak nebo žraloka.

Na litinové pánvi najdou hosté večírku kuřecí medailonky s arašídy. A když budou mít na zahrádce chuť na něco sladkého, mohou si dát vafle s kysanou smetanou nebo zajít ke zmrzlinovému baru.

Zrcadlový sál bude patřit teplé kuchyni, takže se zde najde kupříkladu plněná vepřová panenka s listovým špenátem.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Rostbíf pro závěrečnou festivalovou party je třeba nakrájet pěkně na plátky.

„K tomu omáčka z modrého sýru s čerstvým koprem,“ dodal šéf kuchař. Trhané hořké a sladké listy salátu se budou zase podávat s grilovaným kozím sýrem v pančetě.

Malá Dvorana hotelu pak nabídne dezerty včetně závinů nebo ovocný salát s tropickým ovocem s pekanovými ořechy a kokosem.

 Pití vezl kamión

Pít budou hosté především bílá a růžová vína. V těch vedrech nejsou červená vína požadovaná.

„Chceme na závěrečné party útočit na hranici 550 prodaných pravých šampaňských,“ řekl vedoucí stravování GH Pupp Richard Lhoták. Letos se při festivalu prodalo přes 280 lahví Ice Moët. „Můj tip se potvrdil, nejvíce chutnal našim hostům s mátou, zázvorem nebo jahodami. Je to opravdu osvěžující,“ dodal.

O nápoj byl takový zájem, že je už v ČR vyprodaný. „Už jsem ale objednal celý dodávkový vůz nového, takže šampaňského bude určitě dostatek,“ uzavřel Lhoták.

Reklama

Výběr článků

Načítám