Hlavní obsah

Prezident karlovarského festivalu Jiří Bartoška pobavil jízdou na rotopedu

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Prezident festivalu Jiří Bartoška opět podpořil nadaci energetického kolosu ČEZ. V rámci karlovarského festivalu se totiž každoročně jezdí na speciálně upravených kolech. Ujeté metry jsou pak převáděny na peníze.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident karlovarského festivalu Jiří Bartoška opět jezdil na rotopedu na podporu Nadace ČEZ. Jelikož je vášnivý kuřák, moc toho nenašlapal.

Článek

Jelikož je Jiří Bartoška známý jako oddaný kuřák, jeho jízda na rotopedu byla spíše ležérní. Přesto se mu podařilo najet 66 korun. „Já jsem si vsugeroval, že jedu po jižních Čechách a kochám se pohledem do krajiny,“ řekl prezident festivalu, který během minutové jízdy urazil 220 metrů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident karlovarského festivalu Jiří Bartoška

Jelikož na rotopedech soutěží vždy dva jezdci, kteří tak získávají peníze pro různé charitativní organizace, Bartoškovým soupeřem byl generální ředitel ČEZu Martin Roman. Ten během minuty ujel 790 metrů a přispěl tak 237 korunami.

V sobotu v pravé poledne nadaci ČEZ podpořili také olympionik Lukáš Bauer, modelka Renata Langmanová či ministr vnitra v demisi Martin Pecina.

Na speciálně upravených rotopedech si mohou zasoutěžit i festivaloví návštěvníci. Nadace v závěru rozdělí půl miliónu korun mezi Centrum Paraple a Nadaci hasičů a policistů podle toho, kolik bude na jednotlivých rotopedech najeto.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na rotopedu jela i Česká Miss 2006 Renata Langmanová

Reklama

Výběr článků

Načítám