Hlavní obsah

Přes sedm tisíc vstupenek na karlovarský filmový festival bylo rozebráno během čtrnácti minut

Právo, Rudolf Voleman

Za čtrnáct minut si milovníci filmů rozebrali v elektronické rezervaci prvních 7100 vstupenek na letošní, 54. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech. Rezervace byly otevřeny v deset hodin dopoledne a po počátečních komplikacích s přihlášením kvůli velkému náporu zájemců proběhly hladce.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Vstupenky budou dostupné na pokladnách.

Článek

„V letošním roce bylo rezervováno 7100 vstupenek během čtrnácti minut. V počátcích, vzhledem k velkému zájmu, docházelo k přetížení přihlašovací stránky, ale po překonání počátečního náporu proběhly rezervace standardním způsobem,“ uvedla mluvčí karlovarského MFF Uljana Donátová.

Online rezervace umožňovaly získat jednu nebo dvě vstupenky až na čtyři promítání za den. Zarezervované vstupenky je pak možné si vyzvednout a zaplatit na hlavní pokladně festivalu v hotelu Thermal.

Cena rezervované vstupenky je 80 korun. Do rezervací šlo pouze deset procent z celkového počtu vstupenek. Zbylých devadesát procent vstupenek se začne prodávat od devíti hodin ráno ve čtvrtek 27. června, v Thermalu na pokladnách.

Hlavními hvězdami festivalu budou letos držitelka Oscara Julianne Mooreová a scenárista a režisér Bart Freundlich. Představí v rámci zahajovacího snímku MFF svůj nejnovější snímek Po svatbě. Mooreová převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Karlovarský festival promítne v rámci pocty oběma filmařským osobnostem také snímek Otisky prstů.

Hostem zahájení MFF bude rovněž americký herec Billy Crudup. Svůj nový film Světlo mého života, který napsal, režíroval, produkoval a zahrál si v něm hlavní roli po boku nového hereckého talentu Anny Pniowsky, uvede na karlovarském festivalu držitel Oscara a Křišťálového globu Casey Affleck.

Na závěr festivalu bude oceněna Křišťálovým glóbem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii americká herečka Patricia Clarksonová, letošní držitelka Zlatého glóbu za světově úspěšný seriál Ostré předměty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám