Hlavní obsah

Představitelé soutěžního snímku Láska pod kapotou dorazili na premiéru v závodním peugeotu

Kristýna Léblová, Jakub Dulínek, Novinky, Kristýna Léblová, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Jedním z dokumentů, které se letos poprvé ucházejí o hlavní cenu na karlovarském festivalu, je snímek Láska pod kapotou o nezdolné životní síle a lásce k závodění. Jitka Prokipčáková spolu se svým partnerem Jaroslavem Vávrou, o kterých dokument pojednává, dorazili na úterní premiéru ve svém závodním peugeotu. Prokipčáková se navíc po červeném koberci prošla v závodní kombinéze.

Láska pod kapotouVideo: Novinky

 
Článek

„Musela jsem to zkousnout, když mi řekli, že to bude takto. Říkala jsem si, že všichni jezdí v limuzínách, v robách, a já na koberec vylezu v dupačkách. Ale pak se za chvíli převleču do společenštějších šatů,” zmínila těsně před premiérou Prokipčáková, která s novou životní láskou objevila právě také vášeň pro závodění.

Foto: Novinky

Na premiéru v rámci karlovarského festivalu dorazil pár ve svém závodním autě.

Slovenský dokumentarista Miro Remo v dokumentárním snímku Láska pod kapotou zachycuje život páru ve středních letech z jihovýchodní Moravy, který spojuje láska k autům a k závodění.

Na 55. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary soutěží v hlavní soutěžní kategorii, o kterou se letos mohou nově ucházet i dokumenty.

Štěstí v lásce nemám, řekla po natáčení Kurzu manželské touhy Leinweberová

MFF KV

„Ve filmu je zobrazen náš soukromý život a závodní život. Vlastně je to pro nás radost, bavíme se tím na starší kolena,” přiblížila Prokipčáková. „Závody nás doplňují, v našem věku potřebujeme adrenalin, i když mám sice hodně vysoký tlak,” dodal s úsměvem Vávra.

Ten také svou partnerku k závodění doslova „vyhecoval”.

„Vzal nás na závody a já jsem to komentovala za plotem, kde je každý samozřejmě chytrý. Tak mi řekl, ať to zkusím, že mi postaví auto. Rok trvalo, než mi postavil auto, tak jsem to šla zkusit,” popsala závodnice s tím, že po prvních menších nezdarech si autokros zamilovala.

Foto: Novinky

Závodní Peugeot 205 a protagonisté dokumentu Láska pod kapotou

Pár na karlovarském festivalu představil také své závodní auto Peugeot 205, které Jaroslav Vávra vlastníma rukama upravil.

„Je tam obyčejný atmosférický motor a musím podotknout, že s tímto obyčejným řadovým motorem jezdíme mistrovství republiky. Takže Jituška i s tímto motorem se dokáže s těmi kluky pohonit,” popsal hrdě.

„Ptali se mě i na technické, proč je to auto kulaté. Já stavím auta už delší dobu a vím, že když Jituška udělá nějaký kotrmelec, tak vždy padne na čtyři,” doplnil Vávra s tím, že i kvůli náročnější byrokracii autokros u nás pomalu upadá a mladí o něj nejeví tolik zájem.

Festivalový řezník připravuje maso pro filmové hvězdy už třicet let

MFF KV

Proto by rád na promítání snímku Láska pod kapotou, který do kin vstupuje v polovině září, pozval zejména mladou generaci. „Chtěl bych, aby se mladí na to šli do kina podívat a aby to sami zkusili, protože je nás málo,” dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám