Hlavní obsah

Návštěvníci festivalu hledají nejčastěji kinosály, ztrácí nejčastěji brýle

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Tradičně patří k Mezinárodnímu filmovému festivalu v Karlových Varech informační stánek umístěný ve vestibulu hotelu Thermal. Návštěvníci se zde dozví, kde jsou kinosály, možnosti ubytování nebo občerstvení. Kromě toho centrum slouží rovněž jako místo, kam lidé přinášejí nálezy a kde lze naopak nalézt ztracené věci.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Recepce ve vestibulu hotelu Thermal slouží na festivalu mimo jiné i jako Ztráty a nálezy.

Článek

„Lidé se ptají zejména na promítací sály,“ uvedl recepční z festivalového Infocentra ve vestibulu hotelu Thermal Vladimír Zábranský, který umí perfektně anglicky, ale domluví se rovněž německy a rusky.

„Z herců se tady u nás zastavil například Pavel Zedníček. Hledal jeden ze stánků sponzorů festivalu, tak jsme mu ho ukázali,“ pokračoval recepční. „Nabízíme tady návštěvníkům festivalu mapy města, jízdní řády festivalových linek nebo letáky k jednotlivým doprovodným akcím,“ dodal Zábranský.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Recepce ve vestibulu hotelu Thermal slouží především jako infocentrum pro návštěvníky festivalu.

Informační místo slouží návštěvníkům festivalu rovněž jako místo Ztrát a nálezů.

„Donesli nám tu nalezené různé kusy oblečení, telefony, akreditace a také lístky do kina. Nejvíce se ale ztrácejí sluneční brýle, těch tu máme nejvíce,“ popisoval recepční, podle kterého se našly i peněženky s penězi, jejichž majitele se podařilo dohledat podle dokladů.

Ke svým majitelům se ale podle Zábranského dostane většina nalezených věcí. V papírové krabici, která je k tomu určena, je jich zatím poskrovnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám