Hlavní obsah

Alicia Vikanderová pro Novinky.cz: Lara Croft? Nevím, jestli jsem nová Angelina Jolie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech začal v pátek večer. Mezi nejslavnější osobnosti v sále hotelu Thermal, které zahájení sledovaly, patřila beze sporu švédská herečka Alicia Vikanderová. Při ceremoniálu získala Cenu prezidenta MFF KV. Našla si i několik minut na rozhovor pro Novinky.cz.

Alicia VikanderVideo: Novinky

 
Článek

Byla jste v Cannes s Judem Lawem, který tu byl před několika lety. Dal vám nějaké rady, co si užít v Karlových Varech?

Víc než rady, slyšela jsem od mnoha přátel a lidí, se kterými pracuji, spoustu úžasných věcí o tomto festivalu, a teď, když jsem sem přijela, vím, že je to jeden z nejstarších festivalů na světě. Rozsah všeho, všichni ti lidé, kteří přijeli, aby jasně vyjádřili svůj zájem o filmy, které tu uvádíte. Je to silné.

Vyrůstala jsem ve městě ve Švédsku (Göteborg   pozn. red.), které také hostí celkem velký festival, a vždy byl pro mě vrcholem celého roku.

BEZ KOMENTÁŘE: Cenu prezidenta festivalu obdržela švédská herečka, držitelka Oscara Alicia VikanderováVideo: Novinky

Čeští diváci vás znají spíše jako Laru Croft a označují vás za novou Angelinu Jolie. Líbí se vám takové srovnání?

Nevím, jestli jsem někoho někdy slyšela říkat, že jsem nová Angelina Jolie, abych se přiznala. Ale samozřejmě sama jsem se na Angelinu Jolie chodila koukat do kina, když jsem vyrůstala. Také jsem hrála původní videohry, když jsem byla dítě, takže to byla postava, kterou mi bylo nesmírnou ctí zahrát.

Cenu prezidenta festivalu obdržela švédská herečka, držitelka Oscara Alicia VikanderováVideo: ČTK, Novinky

Na karlovarský festival přijedou Ewan McGregor a Alicia Vikanderová

MFF KV

Alicia Vikanderová: V životě jde o hodně víc než o práci

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám