Hlavní obsah

V okolí Thermalu frčí pivo, koktejly, kachna i klobásy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci letošního filmového festivalu v Karlových Varech se nemusejí obávat, že by mezi filmovými projekcemi strádali hladem či žízní. V okolí srdce festivalového dění, hotelu Thermal, je totiž široká nabídka občerstvení. Hladoví či žízniví diváci si tak můžou vybrat od plzeňského piva po nejrůznější koktejly, pečenou kachnu i grilované klobásy nebo vegetariánská jídla.

Foto: Rudolf Voleman , Právo

Občerstvení pod Velkým sálem Thermalu nabízí grilované klobásy.

Článek

Plzeňský Prazdroj má otevřený svůj hlavní občerstvovací dvoupatrový stan na platu před Thermalem, dále vedle hotelu v historickém autíčku a také v Tržní kolonádě každý den od deseti hodin dopoledne.

„Co se týká piva, tak máme šnyt po 49 korunách a pak samozřejmě hladinku a ta je za 64 korun,“ uvedl Adam Šrámek z plzeňského Prazdroje. „Máme také čepovaný Birell Pomelo grep za 54 koruny, lahvové Frisco za 44 korun a speciální čepovanou plzeňskou vodu za 44 korun za půllitr,“ pokračoval.

Prazdroj nabízí rovněž jídlo. „Polévka se mění každý den, třeba v neděli jsme měli cibulačku s parmazánem,“ uvedl Šrámek. „Dále nabízíme burgry, například s trhaným hovězím, ale i ve vegetariánské verzi. Tahákem je i kachní maso s červeným zelím v těstě,“ popsal Šrámek s tím, že hlavní jídlo je v nabídce každý den. „V sobotu jsme měli steak a v neděli kachnu,“ doplnil.

Mezi další velmi vyhledávaná místa k občerstvení patří Campari Lounge v KVIFF Parku vedle Thermalu.

„Přes den zde jdou samozřejmě nejvíce spritzy a na večer spíše koktejlovější varianty,“ uvedl ambasador Campari Lounge Milan Zaleš. „Máme v nabídce jak nealkoholické varianty, tak alkoholické – Campari Spritz, Aperol Spritz nebo Campari soda a další podobné varianty,“ prozradil.

„Přes den jsou tu různé semináře, občas Standup Comedy nebo rozhovory,“ popisoval Zaleš. Navečer je možné si k zakoupenému nápoji vzít zdarma i něco na zub. „Na baru jsou mísy, kde si člověk může vzít na lehátko na náplavce s sebou například sušená rajčata, slané olivy nebo chipsy,“ dodal s tím, že otevřeno je od jedenácti dopoledne do tří do rána.

Přímo pod Velkým sálem hotelu Thermal je občerstvení, které tam funguje po celou sezónu. Tradičně nabízí grilované klobásy s chlebem a hořčicí za sto korun, ale i hermelín za stejnou cenu a za polovic bramborák. Hranolky nebo krokety s tatarkou jsou za sedmdesát stejně jako kuřecí paličky. Smažený sýr je rovněž za stovku a kuřecí stripsy za osmdesát korun.

Zvláštní nabídku nabízí francouzský výrobce šampaňského Moët & Chandon, kde se ceny deseti centilitrů pohybují od dvou set padesáti do čtyř set čtyřiceti korun. Nabídka vín a míchaných nápojů je pak o něco levnější. Zakoupením drinku ale každý podpoří Klub nemocných cystickou fibrózou, který jako jediná organizace v ČR sdružuje a pomáhá nemocným cystickou fibrózou.

Kousek vedle stojí stánek Crazy cocktail catering. „Nabízíme celou řadu koktejlů, ať na bázi vodky, nebo rumu, ale nejpopulárnější je určitě mojito a piňa colada,“ uvedl za koktejlový stánek David Krejzar.

Na takzvané náplavce hotelu Thermal nechybějí pojízdné stánky Nescafé s posezením vyrobeným z palet a také historický náklaďáček Aperolu, který stojí minimálně za prohlídku.

Reklama

Výběr článků

Načítám