Článek
„Letos budeme zahájení festivalu připravovat v trochu jiném módu,“ řekl pro Novinky šéfkuchař a ředitel provozu hotelu Thermal Břetislav Benda.
„To znamená, že se naše hotelová restaurace kompletně vyklidí, tedy stoly, židle, a udělá se to spíše pro stojící klienty,“ uvedl šéfkuchař před slavnostním zahájením letošního festivalu. „Nebude to tu jako jídelna, ale úplně nová podoba, kterou přijdou vyzdobit floristky, abychom se prezentovali jinak než jako klasický hotel. Vše bude na malých talířcích a k tomu malé vidličky,“ dodal.

Kuchařky se už těší na festival.
Až v den zahájení mají přijet objednané zásoby stařeného hovězího masa, které bude hlavní perlou zahajovací party.
„Maso má takovou jakoby oříškovou chuť a my jsme rádi, že jsme ho sehnali. Protože většinou je dlouho dopředu vyprodáno,“ poznamenal.

Břetislav Benda
„Také budeme mít vepřové kýty z vyhlášených farem a samozřejmě výběr sýrů z nejrůznějších farem z Itálie. Doporučili nám letos sýry ze sardinských kopců,“ doplnil Benda s tím, že nebudou chybět ani grilované kachny a kuřátka, každé o hmotnosti tři a půl kila.

Hotel Thermal je na MFF připraven.
Nejvíc se zaměstnanci MFF těší na Michaela Douglase, který už na festivalu byl, jeho fotka visí nad barem u recepce.