Hlavní obsah

Do Varů dorazila Daniela Kolářová. Uvedla Kulový blesk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Další z hvězd, tentokrát české kinematografie, dorazila na 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Herečka Daniela Kolářová uvedla ve čtvrtek odpoledne v karlovarském divadle film Kulový blesk. V sobotu, na závěrečném ceremoniálu, pak získá Cenu prezidenta MFF KV.

Daniela Kolářová uvedla film Kulový blesk.Video: Novinky

 
Článek

Kolářová dorazila před hotel Pupp před jedenáctou dopoledne. Přivítal ji tam prezident akce Jiří Bartoška. V 16 hodin odpoledne ji pak čekalo setkání s fanoušky. V karlovarském divadle uvedla vybraný snímek, který vystihuje její kariéru. Což je šance, kterou festival oceněným dává. Zvolila si Kulový blesk.

Ojedinělá kariéra

Zaplněné divadlo přivítalo herečku potleskem. Už před divadlem na ni čekaly davy lidí, sál byl zcela zaplněný.

„Je to výjimečná osobnost českého filmového a divadelního herectví,“ řekl Marek Eben, který projekci filmu uvedl a pokračoval: „Je to herečka, která obsáhla všechna období hereckého života. Můžete ji milovat a obdivovat kontinuálně. Ne každá herečka se dokáže přehrát z jedné herecké fáze do druhé. Od naivek a milenek do matek a pak do babiček. Ne každá to zvládne. Ale Dana to zvládla fantasticky.“

Poté byla v sále promítnuta sestříhaná retrospektiva hereckého umění Daniely Kolářové. Divadlo ji odměnilo dlouhým potleskem ve stoje.

Vzpomínka na kolegy

Daniela Kolářová vysvětlila, proč se bude na festivalu promítat právě film Kulový blesk z roku 1978. „Dostala jsem nabídku vybrat film a moc jsem o tom přemýšlela. Motalo se mi to v hlavě všelijak, ale nakonec jsem se rozhodla pro Kulový blesk. Z několika důvodů. Bylo to mimořádně příjemné natáčení. Mělo ohromnou atmosféru a výborný scénář. A chtěla jsem vzpomenout na kolegy, kteří už jsou v hereckém nebi a udělali toho strašně moc ve filmu i v divadle,“ uvedla herečka, která v divadle s diváky zůstala.

Hlášky z Kulového blesku získaly novou hudbu od Radosty

Vary v pohybu

Daniela Kolářová: Mám ráda židovský humor

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Karlovarské městské divadlo, o.p.s.

Může se vám hodit na Zboží.cz: DVD Kulový blesk

Reklama

Výběr článků

Načítám