Hlavní obsah

Geoffrey Rush: „Deppovi jsem nevolal.“ Festival v Karlových Varech herci doporučil někdo jiný

Novinky, Kristýna Léblová, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní hvězdou letošního Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary je australský herec Geoffrey Rush. Novinkám v rozhovoru mimo jiné řekl, že v tomto lázeňském městě není poprvé a kdo mu festival doporučil.

Rozhovor: Geoffrey RushVideo: Novinky

 
Článek

Do Karlových Varů se Rush přijel podívat už v roce 2017, tehdy bylo krátce před festivalem a město bylo v plné přípravě na svátek filmu.

Festival mu doporučila jeho tehdejší asistentka, která jej provázela. Hereckému kolegovi Johnnymu Deppovi, který byl hostem loňského ročníku, prý nevolal.

„Ale sledoval jsem videa a přijel jsem sem v roce 2017 prohlédnout si město, a to se už připravovalo na film bannery a plakáty. A moje asistentka, dnes česká filmařka, mi říká: To je příprava na festival, který je skvělý. Jednou sem na něj musíš přijet. A já jí říkal: Už jsem byl pozvaný, takže to by bylo skvělé.“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Geoffrey Rush

Herec také ocenil zájem filmových fanoušků, překvapilo ho například to, že i ranní projekce jsou plné. „Byl jsem se ráno podívat v sále a bylo plno! V 8:30 hodin. Říkal jsem si: kdo by vstával tak brzy, aby se podíval na film? A byli tam mladí, bystří. To je dle mého názoru také část programu,“ uvedl.

Pozvání Rush dle svých slov přijal ve správný čas.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Geoffrey Rush

„Nepamatuji si, kdy mě pozvali, je to už dlouho, možná v roce 2015 nebo 2014. Ale já jsem pořád pracoval. A když to přišlo znovu (...) Melbourne bylo pod těžkým lockdownem, nemohli jste opustit zemi nebo se do ní vrátit. Moje žena a já jsme koupili starý farmářský dům v Toskánsku, ne na důchod, byl to její projekt, je dobrá designérka a pracuje na tom s architektem. Tak moje žena mi říká: Jeď na festival, já zůstanu tady s pracovníky a budu jim říkat, které stěny zbourat a tak dále...,“ svěřil Novinkám.cz.

„Takže se ukázalo, že letos je ten pravý čas, protože už jsme z toho byli nešťastní, nemoci cestovat,“ dodal Rush.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám