Hlavní obsah

Diváckou cenu má na dosah Zátopek, vede i dokument o paliativní péči

Právo, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Film Zátopek potvrzuje svou kvalitu a vede u karlovarských diváků i po předposledním dni hlasování v rámci Divácké ceny Práva. Nově na něj ale začíná dotahovat český dokument o paliativní péči Jednotka intenzivního života režisérky Adély Komrzý.

Foto: KVIFF

I navzdory smrtelnému onemocnění lze hledat radosti a nové začátky, jako je třeba svatba

Článek

Z dokumentů vedou u diváků také dva české a to Sny o toulavých kočkách a Rekonstrukce okupace. V žebříčku figuruje také dokument o americké rockové zpěvačce Tině Turner.

Nově se mezi deseti divácky nejatraktivnějšími filmy objevily také francouzsko-libanonský film Kafarnaum o složitém vztahu rodičů a dítěte v prostředí nejchudší vrstvy společnosti a norská koprodukční černá komedie Nejhorší člověk na světě.

Divácká cena Práva patří k nejsledovanějším oceněním na karlovarském festivalu, jelikož reflektuje vkus filmových diváků. Ti mohou po promítání snímky ohodnotit známkou jako ve škole, díky tomu se pořadí filmů může měnit každý den.

Do výsledků ještě zasáhne páteční den promítání, vyhlášení divácké ceny proběhne v sobotu v rámci závěrečného slavnostního ceremoniálu 55. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Původní názevČeský názevZnámka
ZátopekZátopek1,13
Jednotka intenzivního životaJednotka intenzivního života1,13
Quo vadis, Aida?Quo vadis, Aida?1,14
CapharnaümKafarnaum1,17
Sny o toulavých kočkáchSny o toulavých kočkách1,18
TinaTina1,20
Shoky & Morthy: Poslední velká akceShoky & Morthy: Poslední velká akce1,26
OlgaOlga1,27
Rekonstrukce okupaceRekonstrukce okupace1,29
Verdens værste menneskeNejhorší člověk na světě1,30

Reklama

Výběr článků

Načítám