Hlavní obsah

Mezi McCartneym a Starrem to pořád jiskří

Právo, rea

Za magické a kouzelné označil Paul McCartney hraní se svým bývalým parťákem ze slavných Beatles Ringem Starrem. Sešli se, aby spolu nahráli píseň Beautiful Night, skladbu z McCartneyho alba Flaming Pie z roku 1977, které má být vydáno znovu.

Foto: ČTK

Ringo Starr a Paul McCartney udržují umělecký kontakt.

Článek

Nahrávka má být součástí archivní kolekce Paula McCartneyho, která bude také obsahovat dvaatřicet bonusových audionahrávek a knihu, v níž budou dosud nepublikované obrázky od McCartneyho zesnulé manželky Lindy McCartneyové.

Společné nahrávání bylo již připomenuto na novém videu k písni Beautiful Night a také na novém EP, uvedl web EveningStandard.

Podle něj McCartney řekl: „Už roky jsem Ringovi říkal, že by bylo skvělé něco udělat, protože jsme toho dohromady mimo Beatles moc neudělali. Jednou večer mi Jeff Lynne, spoluzakladatel Elektric Light Orchestra, navrhl, abych přizval Ringa. A já souhlasil. Tak nějak se to prostě stalo.“

Ringo Starr slavil osmdesátku, popřál „peace“ a na videu působí jako mladík

Kultura

„Písničku Beautiful Night jsem napsal před pár lety. Vždycky se mi líbila, ale přišlo mi, že to není úplně ono. Když se Ringo přidal, hned to bylo jako za starých časů. Uvědomil jsem si, že to mezi námi pořád je,“ sdělil.

I kromě zmíněné písně si podle McCartneyho s kolegou ze slavné kapely skvěle zahráli. „Vzal jsem svou baskytaru, on začal na hrát na bicí a Jeff Lynne na kytaru. Jamovali jsme, vymýšleli vokály, improvizovali,“ popsal McCartney.

Dodal, že i když se kapela rozpadla v roce 1970, pořád si na pódiu s Ringem Starrem rozumí. „S Ringem je to vždycky skvělé. Vždycky to stojí za to. Vždycky je to zábava,“ vysvětlil.

Kolekce Paula McCartneyho vyjde 31. července.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám