Hlavní obsah

Mel Gibson natočí film v mayském dialektu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodský herec a režisér Mel Gibson chystá natáčení dalšího historického eposu. A stejně jako v případě Umučení Krista bude snímek natočen ve starobylém jazyce.

Článek

Poté, co dosáhl mimořádného kasovního úspěchu s Umučením Krista, v němž se hovoří aramejsky, latinsky a hebrejsky, budou hrdinové chystaného snímku Apocalypto mluvit mayským dialektem. Natáčet se začne v říjnu v Mexiku a do kin by film měl jít za rok v létě.

Gibson, který je autorem scénáře, bude opět režisérem a producentem snímku, ale sám v něm hrát nebude. Obsadí neznámé herce z oblasti Mexika, kde se bude natáčet, uvedl Gibsonův mluvčí Alan Nierob.

Nesdělil však další podrobnosti vyjma toho, že příběh se odehrává před 500 lety. Stejně jako Umučení Krista bude Gibson Apocalypto financovat sám. Distribuovat jej bude studio Walta Disneye.

Pro Umučení Krista Gibson velkého distributora nesehnal a uvedl jej prostřednictvím malé společnosti Newmarket Films. Snímek se i přes nedůvěru velkých studií stal jedním z finančně nejúspěšnějších filmů roku a po řadě kontroverzí přitáhl do kin miliony křesťanů.

Hollywoodský deník Daily Variety v pondělí napsal, že i tentokrát tři velká studia odmítla Apocalypto distribuovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Gibson překonal Pána prstenů

Nový film Mela Gibsona Umučení Krista (Pašije) překonal tak rekord jedenáctioscarového Pána prstenů: Návrat Krále. Podle distributorů zaplatili diváci...

Pašije rozhádaly manžele

Manželský pár z americké Georgie, který navštívil film Pašije - Umučení Krista v režii Mela Gibsona, se kvůli kontroverzním scénám pohádal. Hádka vyústila...

Výběr článků

Načítám