Hlavní obsah

Matěj Metoděj Štrunc představuje klip o odloučení k písni Dobrú noc, má milá

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Matěj Metoděj Štrunc prolíná svou hudební kariéru s hereckou od prvních okamžiků své umělecké dráhy. I jeho písňová novinka kombinuje několik žánrů a přístupů. Skladba a videoklip Dobrú noc, má milá je první ukázkou z připravovaného alba Lidověk.

Matěj Metoděj Štrunc v novém videoklipu.Video: Indies Scope

 
Článek

Folkovou a rockovou hudbou ovlivněný Štrunc spojil na přípravě alba síly s populárním českým písničkářem Thomem Artwayem, který je jeho producentem. Představují lidové písně novým způsobem a snaží se do původních lidových textů vsadit moderní hudební nádech.

Klipu k písni Dobrú noc, má milá se ujali režisér Štěpán Gajdoš s kameramanem Martinem Štěpánkem. Společně se Štruncem už spolupracovali na více než třech hudebních klipech.

„Dlouho jsme přemýšleli, jak klip správně uchopit, abychom už tak temnou píseň Dobrú noc, má milá ještě více nezatěžkali. Nakonec jsme příběh odloučení, který je pro mě v písni jasným tématem, přenesli do vztahu dospělého a dítěte a do toho, že dnešní svět, který se řítí někam, kam nikdo z nás nedokáže dohlédnout, možná rozdělí mou současnou generaci s tou nejmladší. A já té nejmladší generaci věřím a dávám jí naději, že dokáže chvátání a zběsilost dnešního světa pozastavit, zmírnit a svou jemností a čistotou rozesmát a potěšit své okolí,“ řekl Gajdoš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám