Hlavní obsah

Marilyn Manson a emo? Na Rock for People budou i filmy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Rock for People se stále více zaměřuje i na filmy. Letos nabídne deset filmů, jednu exkluzivní předpremiéru a jednu akční hvězdu z 90. let v roli bluesrockera.

Foto: Smart Communication

Marilyn Manson ve filmu Fízlové hajzlové

Článek

Zvědavost vzbuzuje hvězda akčních filmů Steven Seagal, který se snaží už pár let prorazit s bluesovou kapelou. Mezi světem hudby a filmu osciluje také charizmatická zpěvačka Molotov Jukebox Natalia Tena, která hrála v Harrym Potterovi nebo v seriálu Hra o trůny.

Ve Festivalparku se budou promítat vybrané snímky společnosti Aerofilms a bizarní podívanou nabízí česká předpremiéra kontroverzního snímku Fízlové hajzlové. Tento film natočil francouzský režisér a hudebník Quentin Dupieux (Mr. Oizo), překvapí tím, že Marilyn Manson v něm hraje emo teenagera.

„Dupieux točí filmy stejně tak expresivně, jako dělá svou hudbu. Montuje do sebe nečekané aranže s jednoduchými beaty. I v tomto filmu rozehraje férii gagů, subverzí a parodických situací, které připomenou dávnou Policejní akademii, ale zároveň si legraci z poldů dělá výhradně nekorektním způsobem. Pro některé až za příslovečnou hranou,” doplnila Lucie Čunderlíková.

Rock for People nabídne od 3. do 5. července zhruba 200 prověřených jmen a nových talentů. Ze zahraničních hvězd festival potvrdil jména jako Manu Chao, Chase & Status, Biffy Clyro, The Naked and Famous, Tom Odell, Asian Dub Foundation, Molotov Jukebox, The Afghan Whigs, We Came As Romans nebo Emmure.

Reklama

Výběr článků

Načítám