Hlavní obsah

Marika Gombitová vystoupí příští rok dvakrát v O2 areně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku roku 2024 vystoupí slovenská zpěvačka Marika Gombitová na dvou koncertech v pražské O2 areně. Stane se tak 16. a 30. ledna. Oznámil to producent Tomáš Ságl.

Foto: Patrik Ratajský

Marika Gombitová vyslyšela přání českých fanoušků.

Článek

Neuvěřitelné se tak stane pravdou. Do Prahy zpěvačka zamíří po veleúspěšném koncertu na Slovensku, jenž loni před Vánocemi absolvovala ve vyprodané sportovní hale v Bratislavě.

Velká pozornost je již nyní věnována i samotné podobě pražských koncertů, velké scéně, hvězdným hostům i programu, v němž zazní všechny její hity, jmenovitě Študentská láska, Vyznanie, Šaty, Cukráreň na dlani námestia, Územie zázrakov, Správne dievča, Adresa Ja, adresa Ty, Koloseum, Zem menom Láska a další.

Foto: ČTK

Marika Gombitová při pražském vystoupení.

Marika Gombitová se narodila 12. září 1956 v Turanech nad Ondavou na Slovensku. Jejím vzorem byla americká zpěvačka Janis Joplin. Zpívat začala jako třináctiletá se svými bratry v amatérské skupině Matador. Během studia na střední škole v Košicích zpívala ve skupině Profily a také v tamních tanečních orchestrech. V roce 1976 přijala nabídku připojit se ke skupině Modus.

Přišly úspěchy na festivalu Bratislavské lyra, kde později uspěla jako sólistka. Zájem o ni byl i v zahraničí. V roce 1980 si zahrála i hlavní roli v televizním muzikálu Neberte nám princeznú.

V listopadu 1980 měla při návratu z koncertu v Brně dopravní nehodu a ochrnula od sedmého obratle dolů. V dalších letech se proto stáhla do ústraní a vracet se začala až po roce 2015.

Gombitová přivítá zpěváky, které inspirovala

Kultura

Gombitová pokřtila v Praze autobiografii. Kvůli náporu fanoušků byla v pohotovosti ochranka

Domácí

Může se vám hodit na Zboží.cz: Zem menom láska - Marika Gombitová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám