Hlavní obsah

Marika Gombitová se v Praze chystá na koncerty. Představí na nich dvě nové písničky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská zpěvačka Marika Gombitová je v Praze. Přijela, aby se připravila na dva velké koncerty v O2 areně, které se odehrají 16. a 30. ledna příštího roku. „Dolaďujeme především playlist, také zkoušky a technické záležitosti,“ řekla. „V úterý večer jsem se byla podívat po Praze. Je to nádherné město.“

Foto: Milan Malíček, Právo

Marika Gombitová se na pražské koncerty těší.

Článek

Loni v prosinci vystoupila zpěvačka ve sportovní hale v Bratislavě. „Velmi jsem toužila zpívat i v České republice. Přišlo nám naštěstí brzy několik nabídek od pořadatelů a my jsme si ke spolupráci vybrali tým Tomáše Ságla. Je s ním skvělá spolupráce na vysoké profesionální úrovni,“ řekla Gombitová.

Oznámila, že si pozvala několik hudebních hostů i přátel, kteří se k ní během obou vystoupení přidají. Zásadní událostí budou také premiéry dvou nových písniček, jejichž autorkou je sama Gombitová. Text pro obě napsal její dlouholetý spolupracovník Kamil Peteraj.

„Kamil je můj velmi dobrý přítel a motivátor. V mých písničkách jsme spojili rockovou hudbu se šansonem, pop music a poezií. Jsme skvělý tým, dobře se doplňujeme a já vím, že on je schopen přinést dobrý nápad, příběh a nakonec i text,“ podotkla.

Foto: Milan Malíček, Právo

Marika Gombitová je momentálně na návštěvě Prahy.

Připomeňme, že zpěvačka měla v roce 1980 vážnou autonehodu, po které skončila na invalidním vozíku.

„Do mé nehody v roce 1980 jsem sama tolik neskládala. Poté jsem si ale začala písničky tvořit. Jsem ráda, že jsem schopná si je napsat, protože si při tom koriguju svůj hlasový rejstřík. Nebráním se ale ani písním od jiných autorů,“ uvedla.

Pražské koncerty potrvají zhruba dvě a půl hodiny. Jména hostů Gombitová neuvedla, ale prozradila alespoň, že budou z Česka i Slovenska. „Budu zpívat písničky z osmdesátých let, starší, novější a dvě ve světové premiéře, úplně poprvé,“ dodala.

V koncertním repertoáru podle ní nebude chybět její hit Vyznanie. Ta skladba je pro ni srdcovou záležitosti a velmi ráda ji zpívá. „Evokuje mi hodně lásky a také pocity, které jsem měla, když jsem ji poprvé nahrávala a zpívala,“ řekla.

Marika Gombitová: Na koncertech mi budou chybět Karel Gott, Miro Žbirka a Vašo Patejdl

Kultura

Hudebník Vašo Patejdl: Atmosféru navnadí text, pak to jde samo

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz: Zem menom láska - Marika Gombitová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám