Hlavní obsah

Madonna vydá album World Tour

Právo, Šárka Hellerová

Americká hvězda Madonna vydala loni rozpačitě přijaté taneční album MDNA a absolvovala k němu velké světové turné. Čítalo 88 vyprodaných koncertů ve 29 zemích, na kterých bylo více než 2,2 miliónu fanoušků.

Foto: Reuters

Madonna na MDNA turné

Článek

Madonnu na sérii kromě desetičlenné koncertní kapely doprovázelo pod vedením muzikálového režiséra Kevina Antunese také pětadvacet vynikajících tanečníků. Společně s Madonnou nabídli dvouhodinou podívanou, kterou světová popová scéna jen tak nenabízí.

Již 6. září se v prodeji objeví koncertní CD, DVD a Blu-ray nazvané World Tour. Je na něm sestřih všeho podstatného, co se na jednotlivých koncertech dělo.

„Madonna strávila šest měsíců sestavováním a stříháním jednotlivých záběrů z různých koncertů, na nichž dění na pódiu snímalo třicet kamer. Péči věnovala každému záběru i tomu nejmenšímu detailu, aby kreativní vizi celé show dovedla k naprosté dokonalosti. Každá píseň je jako krátký film. Je to lepší než jakýkoli 3D film,“ komentuje chystaný záznam režisér a vrchní editor Danny B. Tull.

„Má show je jako cesta… Cesta ducha z temnoty na světlo. Částečně je to filmově-muzikálové divadlo, část je podívaná pro oči a část intimní umělecké vystoupení,“ vysvětluje své pojetí koncertu zpěvačka.

Během koncertního turné, při němž se vše točilo především kolem loňské studiovky MDNA, jež se vyhoupla na 1. místo prodejních hitparád ve 35 zemích světa, zpěvačka samozřejmě nezapomněla ani na své legendární hity. Kromě novinek Girls Gone Wild a Gang Bang na koncertech připomněla i hity Hung Up, Express Yourself, Vogue, Open Your Heart, Like A Prayer či Celebration.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám