Hlavní obsah

Linkin Park hovoří o návratu. Kdo nahradí zesnulého Benningtona?

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po smrti zpěváka Chestera Benningtona v roce 2017 přestala jeho skupina Linkin Park fungovat. Teď uvažuje o návratu. Prozradila to v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Sirius XM.

Foto: Petr Horník, Právo

Původní zpěvák kapely Linkin Park Chester Bennington, který zemřel v roce 2017.

Článek

Okolnosti návratu komentoval baskytarista Dave Farrell. „Vytvořili jsme nový materiál. Začali jsme na něm pracovat ještě předtím, než se rozjely ty věci s koronavirem. Momentálně jsme neustále v kontaktu, sledujeme, co se děje, ale nemůžeme společně tvořit,“ řekl.

Linkin Park by chtěli nejprve vydat písničku, kterou před svým skonem nazpíval Bennington. Klávesista a zpěvák Mike Shinoda prozradil, že se jmenuje Friendly Fire a vznikla během nahrávání alba One More Light. To vyšlo v květnu 2017 a v diskografii Linkin Park je dosud poslední.

„Natočili jsme více písní, abychom mohli na desku vybírat a další případně použít na následující nahrávku. Jednou z těch, které nám zbyly, je Friendly Fire,“ konstatoval Shinoda.

Dodal, že by Linkin Park chtěli pokračovat poté, kdy v Americe skončí problémy s koronavirem. Jak se popasují s pozicí zpěváka, však neprozradil.

Jednou z možností je, že by se jím stal právě Shinoda. V roce 2018 vydal sólovou desku Post Traumatic a předvedl, že by ten post dokázal plnohodnotně zaujmout.

V roce 2019 se objevila informace, že by místo mohl převzít Jaime Bennington, syn zesnulého zpěváka. Natočil už několik písní s formací Grey Daze, ve které jeho otec začínal. Tato skupina nedávno sdělila, že by chtěla vydat písničku B12, ve níž zpívá ještě Chester Bennington.

Linkin Park vznikli v roce 1996. Prosadili se hned prvním albem Hybrid Theory, jehož se celosvětově prodalo na třicet milionů kopií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám