Hlavní obsah

Letní Divadlo Ungelt bude fungovat od května do září

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní scéna pražského Divadla Ungelt bude letos otevřena od 16. května až do 13. září. Dřevěnou konstrukci na hradčanském Novém Světě chrání před nepřízní počasí zastřešení.

Foto: Petr Horník, Právo

Herec a majitel divadla Ungelt Milan Hein.

Článek

Divákům letní scéna nabídne téměř celý repertoár kamenné scény ze staroměstského Ungeltu.

Na programu se objeví hned několik novinek. První bude road movie o pouti otce a jeho nevlastní dcery Cesta k vodopádům s Jiřím Langmajerem a Anežkou Šťastnou, která bude mít na kamenné scéně premiéru v březnu.

Pavel Liška, Jaromír Dulava a Alena Mihulová jsou protagonisté italské komedie Pstruzi, Bára Štěpánová a Ondřej Brousek zase hudební komedie Krásná vzpomínka, o zpěvačce Florence Foster Jenkinsové a jejím klavíristovi.

K novinkám repertoáru patří i inscenace irské komedie Zpívat jako Gigli a hra nizozemského dramatika Gera Thijse Staří mistři o dvou znesvářených hereckých bratrech, v podání Františka Němce a Milana Heina.

Kromě nových se během léta budou hrát i úspěšné tituly ze stávajícího repertoáru divadla. Derniéru bude mít dramatizace románu Betty MacDonaldové s názvem Kdokoli může dělat cokoli s Terezou Kostkovou a Jitkou Smutnou.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám