Hlavní obsah

Letní divadelní večery v pražské Grébovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetím rokem se do parku Grébovka na pražských Vinohradech vracejí divadelní představení pod širým nebem. Do 26. srpna je tam hraje Divadlo MA pod vedením Marianny Arzumanové.

Foto: archiv Divadla MA

Letní divadlo v Grébovce má své kouzlo.

Článek

V romantickém prostředí grotty nabízí soubor výběr svých nejúspěšnějších inscenací. Tento týden patří dramatu bratří Čapků Lásky hra osudná, pohrávajícímu si s tématem divadla ve stylu italské commedie dell’arte.

„Diváci, kteří naše divadlo již znají, vědí, že je naší snahou vnést do her i hlubší, kontemplativní rozměr a hledat paralelu s aktuálním děním ve společnosti. Lásky hra osudná se tak stává zároveň sebeironickou zpovědí umělců. Ti dávají divákům nahlédnout za oponu, aby si zblízka prohlédli kulisy despotického světa, v němž jsme všichni jen nahraditelnou postavou,“ přibližuje inscenaci Arzumanová.

Ve druhé polovině srpna dojde i na tanečně-divadelní představení Buenos Aires, vystupte!, nadčasovou pohádku Jevgenije Švarce Zabít draka, čechovovskou mozaiku „Polyfonie. Čechov.cz“ anebo Recitál Igora Šeba. Hraje se vždy v pondělí, ve středu a v pátek od 20 hodin v Havlíčkových sadech na pražských Vinohradech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám