Hlavní obsah

Lamb, The Subways a The Asteroids Galaxy Tour lákají na Rock for Churchill

– Vroutek

Konec srpna pravidelně patří festivalu Rock for Churchill, jehož 19. ročník začne ve Vroutku u Podbořan v pátek 24. srpna. Hlavními hvězdami jsou elektroničtí Lamb, rockoví The Subways a dánští The Asteroids Galaxy Tour.

Foto: Rock For Churchill

Jádro The Asteroids Galaxy Tour tvoří zpěvačka Mette Lindbergová a producent Lars Iversen.

Článek

Dánové se představí už v pátek. The Asteroids Galaxy Tour se zpěvačkou Mette Lindbergovou se prosadili se svým přidrzlým indie popem okořeněným elektronikou na konci prvé dekády nového tisíciletí.

Úspěch jim přinesl debut Fruit, na který navázalo album Out of Frequency. Po vydání dospělejší desky Bring Us Together z roku 2014 však na zpěvačku dopadla únava z turné, což vyústilo v čtyřletou pauzu. Až letos vydala skupina dva singly.

Páteční večer zakončí britští indie rockoví The Subways, kteří lehce čerpají z odkazu rock´n´rollu a zpočátku je ovlivňoval i punk. Poslední album vydali před třemi lety, na koncertech jsou ale stále aktivní a energie jim nechybí.

Foto: Rock For Churchill

The Lamb

V sobotu zahraje elektronické duo Lamb, které letos vystupuje jen sporadicky, neboť pracuje na nové desce. Po Lamb na pódium nastoupí hamburské duo Digitalism, které do Vroutku přiveze novou audio-vizuální show.

Chybět nebudou ani hiphopové hvězdy v čele s Penery strýčka Homeboye, Chaozzem a slovenskými Troskami. Vystoupí též několik tanečních projektů, reggae nabídnou Jamajčan Luciano a Dr. Ring Ding.

Foto: Rock For Churchill

PSH

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám