Hlavní obsah

Lake Malawi oslavují surfování

Česká skupina Lake Malawi vydává singl Mermaid Surf Club. Kombinuje v něm prvky popu, R&B i rapu a hostuje v něm britská zpěvačka Abi F. Jonesová. Na Novinkách.cz má videoklip k písni premiéru.

Lake Malawi Mermaid Surf ClubVideo: archiv kapely

 
Článek

Tři měsíce po vydání skladby High Speed Kissing přicházejí Lake Malawi s dalším singlem. Synthpopovou osmdesátkovou náladu však tentokrát nahradily akustické nástroje a R prvky s až rapovými pasážemi hostující zpěvačky Abi F. Jonesové.

Ta se na skladbě podílela i autorsky, napsala ji společně se členy Lake Malawi Albertem Černým a Jeronýmem Šubrtem a norským producentem Einarem Kvaløyem.

„Posledních pár let jezdím se svou přítelkyní Bárou hodně surfovat a totálně jsme tomu sportu a životnímu stylu propadli. Chtěl jsem napsat singl, který by to vyjádřil, což se nakonec povedlo v rámci této songwritingové spolupráce. Všechno plynulo naprosto přirozeně, a skladba Mermaid Surf Club je tak oslavou surfování, moře a nomádského způsobu života, který je s tím spojený. Tak trochu doufáme, že z toho vznikne soundtrack pro všechna letní, přímořská videa našich fanoušků,“ popisuje vznik celé skladby frontman Lake Malawi Albert Černý.

Foto: archiv kapely/Baraphts

Lake Malawi jsou Jeroným Šubrt (vlevo) a Albert Černý

Singl Mermaid Surf Club je třetím, který Lake Malawi letos naservírovali fanouškům. Záběry v klipu jsou z ostrovů nedaleko Bali.

Po prázdninách vyjde kapele po pěti letech nové album. Pokřtí ho v listopadu v pražském klubu Roxy.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám