Hlavní obsah

Láďa Kerndl natočil duety s dcerou Terezou

Právo, Jaroslav Špulák

Populární swingový zpěvák Láďa Kerndl, který navazuje na sinatrovský a bennettovský odkaz, natočil desku Pár příběhů se svou dcerou Terezou, členkou dívčího tria Black Milk, které se inspiruje černou hudbou, zejména r´n´b.

Foto: Divadelní léto pod plzeňským nebem

Hrát se bude stejně jako vloni na prostranství U Zvonu.

Článek

Podle čeho jste skladby na album vybírali?

Kerndl: Nejdřív jsme dostali nabídku desku nahrát a pak nám nabídli i skladby. Já si protlačil evergreen, který se mnou Terezka zpívala od svých pěti let. Jmenuje se When I Fall In Love, napsal ho slavný americký skladatel Victor Young. Chtěl jsem ho na desku proto, aby si lidi nemysleli, že jsem utekl od žánru, který jsem celý život zpíval. Nabídnuté skladby se nám líbily, tak jsme je neodmítli.

Kerndlová: Na desce se podílelo víc autorů, pár písní je i od Johna Čapka, který žije v Americe a dělá muziku i pro hvězdy, jako jsou Tina Turner nebo Rod Stewart. Pro mě osobně je důležitá skladba od Davida Solaře Jediná.

Proč?

Kerndlová: Je věnována mámě.

Jak se vám, pane Kerndle, zpívá česky? Jako interpret evergreenů to na koncertech často neděláte.

Kerndl: Měl jsem s tím problémy spíš dřív. Mám brněnský dialekt a vadil mi už při natáčení s Orchestrem Gustava Broma v brněnském rozhlase, když jsem se před lety vracíval z Ameriky domů a v mezičase s ním udělal přes sto nahrávek. Od čtyřiadevadesátého roku, kdy jsem zápasil s rakovinou hrtanu, jsem ale většinou doma, takže s češtinou už takové trable nemám. Ani ten dialekt už není tak hrozný.

Nepotýkali jste se při přípravě alba s odlišným generačním pohledem na aranže skladeb a jejich zvuk obecně?

Kerndlová: Jsem ovlivněná tím, že jsem s tátou jezdila a zpívala po světě na výletních lodích. Neposlouchala jsem tehdy jinou muziku než jazz a evergreeny. Je mi blízká, a černá hudba, kterou mám ráda a zpívám ji s Black Milk, pochází právě z jazzu. Problémy proto nebyly.

Máte další společné plány?

Kerndl: Vydal jsem devět cédéček a na sedmi z nich Tereza zpívá. Její stopa se mým životem line už dlouhou dobu a věřím, že v tom budeme pokračovat. Naše společná deska není můj ani její úlet od věcí, které zpíváme jindy. Je to výjimka, od které si slibujeme, že osloví lidi, kteří nás třeba tolik neznají.

Pokud se bude líbit, můžeme klidně vydat další. Pokud ale novou duetovou desku neuděláme, věřím tomu, že si Terezka ráda zazpívá na mých sólových albech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám