Hlavní obsah

Kytary a harmoniky z Ameriky. Svátek blues v ČR začne 11. listopadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kirk Fletcher, John Primer nebo superstar bluesové harmoniky Rick Estrin zamíří na Mezinárodní hudební festival Blues Alive, který proběhne od 11. do 13. listopadu 2021 v Šumperku.

Foto: Blues Alive

Bluesman John Primer

Článek

Kirk Fletcher je brilantní kalifornský kytarista hrající moderní blues s rockovými prvky, který sbíral zkušenosti jako dítě v kostelní kapele. Později hrál mimo jiné s Joem Bonamassou, Erosem Ramazzottim nebo kapelami The Fabulous Thunderbirds a Mannish Boys. Čtyřikrát byl nominován na americkou Blues Music Awards. Vydal alba jako I'm Here & I'm Gone, Shades of Blue, My Turn, Burning Blues (Live at the Baked Potato) a Hold On.

Rick Estrin & The Nightcats aktuálně obdrželi cenu za Nejlepší bluesovou kapelu roku. Estrina kritici považují za jednu z největších harmonikářských hvězd všech dob, nástupce legend jako Sonny Boy Williamson II nebo Little Walter.

Významný představitel chicagského blues, kytarista a zpěvák John Primer, zavítá do Šumperka ověnčen letošní Blues Music Award. V minulosti byl v různých kategoriích nominován dvanáctkrát a jednou zvítězil.

Foto: Blues Alive

Kirk Fletcher

Dorazí i britský zpěvák Pat Fulgoni s formací Blues Experience, americký pianista Bruce Katz s britským harmonikářem a zpěvákem Gilesem Robsonem a holandský zpěvák a kytarista Hans Theessink.

První vlna vstupenek se již vyprodala, ale dle aktuálních opatření budou přidány do prodeje další. Později budou oznámena také další jména a do programu Blues Alive se přidají ještě vítězové talentové soutěže Blues Aperitiv, jejíž živé finále proběhne 11. září v Šumperku. Podrobnosti a vstupenky najdete stránkách www.bluesalive.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám