Hlavní obsah

Kylie Minogue vystoupila v zaplněné O2 Areně

PRAHA
Aktualizováno

Australská popová hvězda Kylie Minogue vystoupila v pondělí večer v zaplněné pražské O2 Areně. Blonďatá diva si pro své obdivovatele přichystala hity, laserovou show i bohaté kostýmy, jejichž autorem je slavný francouzský návrhář Jean Paul Gaultier.

Článek

"Dobrý večer, Praho," pozdravila česky své fanoušky Minogue, která jako první představila písničku Speakerphone z nového alba X. Zpěvačka se na pódiu objevila v dlouhých fialových šatech uvnitř zlatého kruhu protkaného zelenou pavučinou a diváci šíleli. Jejich nadšení provázelo i taneční hit Can't Get You Out Of My Head, při němž se publikum přidalo ke zpěvačce.

Pražský koncert Kylie Minogue je součástí evropského turné KylieX2008, které zpěvačka odstartovala 6. května v Paříži. O den dříve získala Minogue od francouzské ministryně kultury Christine Albanelové hvězdu, která je odznakem rytíře francouzského Řádu umění a literatury.

Někteří fanoušci přišli na poslední chvíli

Řada fanoušků drobné Australanky si kupovala vstupenky u pokladen libeňské haly ještě těsně před zahájením koncertu. K dostání byly lístky k stání v hodnotě 1400 korun a k sezení za 990 korun.

:. Australská popová zpěvačka Kylie Minogue v pražské O2 Areněfoto: ČTK/René Volfík

"Rozhodl jsem se na poslední chvíli, protože jsem nevěděl, jestli budu mít čas," řekl muž ve středních letech, kterému se prý na Kylie Minogue líbí kombinace příjemného hlasu i vzhledu. Právě ve středních letech byla většina návštěvníků dnešního koncertu.

"Bavíte se?" ptala se Kylie česky

Při písničce Shocked, u které zpěvačku doprovázeli tanečníci oblečení jako hráči amerického fotbalu, ukázala Minogue v bílých šortkách svůj pověstný zadeček. Neméně šik byla umělkyně v červených šatech s čapkou, ve kterých zazpívala novou skladbu Like A Drug i starší hit Slow, který diváky přivedl do varu.

"Bavíte se?" ptala se česky popová hvězda, která dál pokračovala v češtině. "Víte, že tu jsem poprvé, je to velmi daleko od Austrálie, ale je to tu překrásné," chválila Prahu Minogue, kterou při hitu On A Night Like This doprovázely na šachovnicovém parketu elegantní taneční páry. Při skladbě Step Back In Time její vystoupení doplnil breakdancový tanečník z České republiky.

Po pražském koncertu vystoupí jen 152 centimetrů vysoká zpěvačka, která během turné navštíví 33 velkoměst a uskuteční 53 vystoupení, ve Vídni. Současné turné, které Minogue zakončí 4. srpna v Londýně, obsahuje podle pořadatelů nejvýpravnější koncerty současnosti.

:. Australská popová zpěvačka Kylie Minogue v pražské O2 Areněfoto: ČTK/René Volfík

Zpěvačka, která 28. května oslaví čtyřicetiny, naposledy kočovala Evropou v roce 2005 s programem Showgirl - The Greatest Hits Tour. Krátce po turné u ní lékaři zjistili rakovinu prsu. Princezna popu boj s nemocí vyhrála a na podzim 2006 se v rodné Austrálii vrátila na koncertní pódia.

Kariéra Kylie Minogue odstartovala v 80. letech v seriálu Sousedé, ve kterém mladá kráska zaujala britské hudební producenty. Zpěvačku v 80. letech proslavila komerčně velmi úspěšná alba s hity The Locomotion nebo I Should Be So Lucky, která ale příliš nezaujala kritiky.

:. Australská popová zpěvačka Kylie Minogue v pražské O2 Areněfoto: ČTK/René Volfík

Lepšího uměleckého ocenění se Kylie Minogue dočkala při návratu na hudební scénu na konci 90. let s albem Light Years. V roce 2001 ovládl taneční parkety její hit Can't Get You Out of My Head, který pochází z alba Fever. O dva roky později vydala zpěvačka desku Body Language. Jejím zatím posledním albem je X z loňského roku, které tvoří základ současného turné.

Reklama

Související témata:

Související články

Kylie Minogue zahajuje turné

Australská zpěvačka Kylie Minogue vyráží v úterý na světové turné, které nazvala Kylie X2008 a jehož jeden koncert se odbude rovněž v Praze. První vystoupení...

Kylie Minogue přiletěla do Prahy

V noci na neděli dorazila na pražské ruzyňské letiště australská zpěvačka Kylie Minogue. Přiletěla přímo po skončení svého sobotního koncertu ve Frankfurtu...

Výběr článků

Načítám