Hlavní obsah

Kult, nebo trapas? Schwarzenegger a Hasselhoff se postaví Führerovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kung Fury je snímek, který má šanci stát se kultovní záležitostí, nebo totálním trapasem. Záleží na pojetí a míře inteligentního humoru, který se snad tvůrcům podaří napumpovat do praštěného námětu. V každém případě je možné říct, že osmdesátá léta jsou zpět.

Foto: Profimedia.cz

Arnold Schwarzenegger

Článek

Kung Fury má být fantasy/sci-fi/akční komedie, jakési nostalgické orgie, které se vrací do osmdesátek. Hudbou, zápletkami i vizuálním stylem má připomínat nejšílenější béčka ze zlaté éry pánů Hasselhoffa a Schwarzeneggera včetně kung-fu filmů. Už samotná účast protagonistů je parodická, oběma dnes nezbývá než si dělat srandu sám ze sebe.

Foto: Cinemart

Michael Fassbender (X-Men: Apokalypsa)

S veterány si zahraje Michael Fassbender a David Sandberg, který je i scenáristou a režisérem. Jeho krátký film Kung Fury vyvolal na internetu před třemi roky pozdvižení a celovečerní Kung Fury má být jeho velmi volným pokračováním. Fassbender se ujme role „nejlepšího zatracenýho poldy všech dob”.

Příběh, který vychází z poetiky starých počítačových her z dob osmibitů, začíná roku 1985 v Miami. Kung Fury sestaví nejlepší policejní jednotku všech dob Thundercops, která umí porazit dinosaury i Hitlera. Po tragické smrti parťáka se mu jednotka rozpadá a Kung Fury musí zabránit tomu, aby tajemný záporňák pomohl Kung Führerovi (Hitler) stvořit zbraň, jež by zvrátila světový pořádek. Bude proto cestovat časem, bojovat a házet hlášky.

Reklama

Výběr článků

Načítám