Hlavní obsah

Kronika Oldřicha S. pojede na americký festival

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový krátkometrážní film Rudolfa Šmída Kronika Oldřicha S. míří na americký festival dokumentárních filmů Silverdocs nedaleko Washingtonu.

AFI Silver Theater v Silver Spring, Maryland. Místo konání jednoho z největších amerických festivalů dokumentárních filmů.

Článek

Pro animovaný dokument, který vstoupil na mezinárodní festivaly v únoru letošního roku, to znamená další velký úspěch, dosud asi největší. Americký festival dokumentárních filmů Silverdocs patří v USA mezi největší dokumentární události roku.

Festival každoročně navštíví na 27 tisíc návštěvníků a filmových profesionálů, kterým přináší téměř dvě stovky nových filmů z celého světa.

Uvedení filmu Kronika Oldřicha S. na Silverdocs tak patří mezi prestižní události a těžko by se hledalo příhodnější místo pro severoamerickou premiéru tohoto filmu. V programu se snímek objeví například po boku nejen světových premiér nových amerických dokumentů, ale například i dokumentárních filmů nominovaných na Cenu Akademie (Oscar).

Festival je významný i díky svému napojení na Discovery Channel a program pro filmové profesionály zahrnující nejen konference věnované tématům souvisejícím s produkcí a distribucí dokumentárních filmů, ale i kvůli individuálním setkáním s klíčovými hráči filmového průmyslu nebo specializovaným workshopům pro filmaře.

V minulosti byli hosty festivalu například Jonathan Demme, Al Gore, Alex Gibney a Martin Scorsese, mezi letošní hvězdy patří američtí filmaři Joe Berlinger a Bruce Sinofsky.

Kronika Oldřicha S. v nejbližších měsících míří na 52. Krakow Film Festival do Polska a Huesca Film Festival do Španělska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám