Hlavní obsah

Krize prodeje alb pokračuje: nikdo nepřekonal sto tisíc

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej alb na pevných nosičích prožívá hlubokou krizi, která měla pokračování i minulý týden. Tak špatné výsledky společnost Media Traffic, která se zabývá sledováním počtu celosvětově prodaných CD a DVD, ještě nikdy nezveřejnila.

Článek

Poprvé v historii jejích statistik se stalo, že žádná z desek, které jsou momentálně na trhu, nepřekonala 100 tisíc prodaných kusů. Již minulý týden Media Traffic informovala o tom, že došlo ke katastrofě, protože vítězného alba Circus Britney Spearsové se prodalo „jen“ 106 tisíc kusů po celém světě.

Tentokrát se na první příčku vrátila Beyoncé s deskou I Am… Sasha Fierce. Koupilo si ji ovšem pouze 98 tisíc fanoušků. Kolekce Circus našla 90 tisíc kupců.

Jedinou nadějí pro prodejce hudby je podle Media Traffic fakt, že minulý týden do žebříčku nevstoupila žádná silná novinka. Tento týden už o dobré prodejní výsledky usilují například Bruce Springsteen, Franz Ferdinand nebo White Lies. Naděje prodejců se upírají i k očekávaným vydáním nových alb Lily Allen a U2.

Reklama

Související témata:

Související články

Drakea nazpíval i Heath Ledger

Eddie Vedder, zpěvák skupiny Pearl Jam, Dave Grohl, člen skupiny Foo Fighters, zpěvačka Norah Jonesová a také již zesnulý herec Heath Ledger jsou mezi mnoha...

Výběr článků

Načítám