Hlavní obsah

Korejský boyband BTS hlásí přestávku

Soul

Po téměř deseti letech činnosti si jihokorejský fenomén BTS dává pauzu. Všech sedm členů se v blízké budoucnosti zaměří na sólové projekty, oznámila kapela v předtočeném video vystoupení, informuje server Forbes.

Foto: Profimedia.cz

BTS

Článek

Nejedná se o rozpad, ujistili zpěváci tvořící dohromady patrně nejvýraznější a celosvětově komerčně nejúspěšnější projekt představující korejský žánr K-POP. Pouze se chtějí nějakou dobu soustředit na vlastní tvorbu. „Poté se znovu sejdeme jako skupina a synergie bude jako žádná jiná,“ řekl zpěvák Kim Tche-hjong přezdívaný V.

„Slibujeme, že se jednou vrátíme,“ přitakal jeho kolega Čon Čong-kuk a poprosil fanoušky, aby pochopili, že skupina potřebuje čas, aby se posunula.

Uspěli v hitparádě, mohou si odložit vojnu. Jižní Korea mění zákon kvůli popovým zpěvákům

Koktejl

Oznámení přichází krátce poté, co byl jeden ze členů Čong Ho-sok přezdívaný J-Hope oznámen jako headliner červencového festivalu Lollapalooza v Chicagu. Čon Čong-kuk zase v neděli vydal svůj sólový singl „My You“.

Jedná se o třetí přestávku BTS od roku 2019. Skupina si dala pauzu na konci loňského roku s tím, že si bere „druhé oficiální prodloužené období odpočinku“, aby strávila svátky s rodinou a připravila se na novou kapitolu.

Nová alba: BTS, Mňága a Žďorp, Pavel Callta či Květy

Kultura

Zpěváci Čon Čong-kuk (Jungkook), Kim Tche-hjong (V), Pak Či-min (Jimin), Min Jun-ki (Suga), Kim Sok-čin (Jin), Kim Nam-džun (RM) a Čong Ho-sok (J-Hope) minulý týden vydali bilanční trojalbum Proof, které obsahuje tři nové skladby spolu s jejich největšími hity.

Před nedávnem BTS navštívili Bílý dům, kde se setkali s prezidentem Joem Bidenem a hovořili s ním o trestných činech páchaných v USA proti Asiatům. Následně k překvapení médií vystoupili na tiskové konferenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám