Hlavní obsah

Nová alba: BTS, Mňága a Žďorp, Pavel Callta či Květy

Právo, Jaroslav Špulák

Celosvětově populární jihokorejská kapela BTS jde dál. Vydává páté album a nabízí na něm skladby veselé a skočné. Novinky na české scéně prezentují nahrávky Pavla Callty, Mňágy a Žďorp, Květů či Saši Niklíčkové.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

BTS: Be

Jihokorejská chlapecká kapela BTS je představitelem žánru K-pop. Letos v srpnu uspěla na předávání cen MTV Video Music Awards, kde získala čtyři prvenství. Na nové desce mísí pop, rap a elektronickou hudbu. Písničky jsou líbivé a jistě kapele mezi mladými posluchači zajistí trvající pozornost.

Foto: Columbia

Nové album

Pavel Callta: Jiná

Novinkové album Pavla Callty, třetí v jeho diskografii, je autorské. Jako zpívajícího hosta přizval Evu Burešovou. Duet Jako by byl náš poslední vyšel na jaře 2020 jako singl a před vydáním alba měl na kontě dost přes pět miliónů zhlédnutí na YouTube.

Foto: Warner Music

Nové album

Mňága a Žďorp: Přístav unplugged

Album je zvukovým záznamem live streamu skupiny Mňága a Žďorp z hospody Přístav ve Valašském Meziříčí, který proběhl 9. května 2020. Je to akustické best of valašskomeziříčské kapely s neopakovatelnou atmosférou prvního lockdownu.

Foto: archiv kapely

Nové album

Květy: Květy Květy

Deska nazvaná Květy Květy je devátá řadová v diskografii brněnské formace Květy. Pojednává o touze a izolaci, která začala dávno předtím, než přišla korona. Autorem hudby i textů je zpěvák a kytarista skupiny Martin E. Kyšperský.

Foto: Indies Scope

Nové album

John Fogerty: Fogerty’s Factory

Americký hudebník, zpěvák a skladatel John Fogerty, člen slavných Creedence Clearwater Revival, nahrál rodinné album Fogerty’s Factory se svými dětmi Kelsy, Shanem a Tylerem. Projekt začal tak, že se rodina dostala do karantény, ve které se přirozeně obrátila k hudbě. Kvarteto natočilo klasické písně z katalogu Creedence Clearwater Revival a také melodie z otcovy sólové kariéry.

Foto: BMG

Nové album

Saša Niklíčková: Zmačkaná žena

Druhé album písničkářky Saši Niklíčkové přináší třináct písní. Jejich obsahem jsou všední ženské příběhy a postřehy. Niklíčková se doprovází na akordeon, kláve­sy a uke­-banjo, hosté se přidávají s kontrabasem, tubou, perkusemi, mandolí­nou nebo ukulele. Album nahrál Alex Švamberk, mastering proběhl u Ondřeje Ježka ve studiu Jámor.

Foto: Galén

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám