Hlavní obsah

Koncert pro Asii s Anetou vynese půl miliónu korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Výtěžek z nedělního benefičního Koncert pro Asii převezme přímo ve Velkém sále Lucerny indonéský velvyslanec v Praze. Právě tato země byla nejvíce postižena 26. prosince zemětřesením a vlnami tsunami. Na koncertu bez nároku na honorář vystoupí Aneta Langerová, Lenka Dusilová, Anna K. i skupiny Tři Setry, Ready Kirken a Divokej Bill.

Foto: Lucie Mrvková

Hrad Nové Hrady

Článek

Koncert, na který stál lístek 220 korun, je zcela vyprodán, přestože byla kapacita sálu navýšena na 2 500 lidí. Už nyní je proto jasné, že výtěžek bude činit půl miliónu korun. "Předáme je přímo na místě indonéskému velvyslanci. Přítomno však bude více zástupců velvyslanectví, protože budou předány i další šeky, třeba Česká spořitelna společně s Kooperativou se rozhodla dát dalšího půl miliónu," uvedl pro Novinky Matouš Rajmont ze spolupořádající agentury Hera.

Prozradil také, jak probíhal výběr kapel: "V podstatě o něm rozhodovala Aneta." Ta totiž již v prosinci stála spolu s Matoušem u nápadu uspořádat benefici pro Asii. Na pódiu se proto objeví kapely, která si Aneta oblíbila a s nimiž minulý rok jako host zpívala.

Večerem budou provázet Filip Rajmont spolu s Honzou Budařem. "Bude to hodně neformální, protože ani jeden z nich ještě nikdy nekonferoval. Filip jen jednou představoval školní časopis."

Koncert bude od 19 hodin vysílat v přímém přenosu hudební televizní stanice Óčko. O dvě hodiny později se připojí i Český rozhlas 1 - Radiožurnál. Přímý přenos zajistí rovněž bez nároku na honorář České radiokomunikace.

Reklama

Výběr článků

Načítám