Hlavní obsah

Komik John Cleese se chystá napsat knihu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA BARBARA

Hvězda komediální série Monty Python, John Cleese, oznámil, že je ve svých šestašedesáti letech příliš starý na to, aby psal a sám uplatňoval nové materiály. Rozhodl se, že se pokusí zaučit dnešní mládež do kouzla vtipu od němého filmu až po Ricky Gervaise.

Článek

Deníku The Times řekl: "Nikdy nemohu udělat nic lepšího, než byl seriál Fawlty Towers (u nás vysíláno jako Hotýlek), a to se můžu snažit sebevíc. Teď chci více než cokoliv jiného naučit mladé talenty nějaká ty pravidla hry."

Génius suchého britského humoru, který je znám z Monty Pythonů, Hotýlku, ale například i filmového hitu Ryba jménem Wanda, tak ustupuje do ústraní. Stane se tak profesorem komedie, jeho kniha má obsahovat stěžejní texty jeho mistrovské výuky.

Herec, který momentálně žije v Santa Barbaře v Kalifornii, se rozhodl napsat výukovou knihu kvůli špatné kvalitě dnešní televizní komedie. "Je velmi výjimečné potkat někoho s pochopením pro tradiční humor. Poslední opravdu excelentní výkon, který jsem viděl, byl od baviče Eddieho Izzarda, ale pro americké sitcomy by měl být takovým vzorem Ricky Gervais.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám