Hlavní obsah

Komedie, móda i Malý princ. Festival francouzských filmů

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival francouzského filmu proběhne v listopadu a zasáhne Prahu, Brno, Ostravu, České Budějovice i Hradec Králové. Uvede mimo jiné dvanáct předpremiér a spoustu klasiky.

Foto: festivalff.cz

Rodinka Bélierových. Celá rodina je hluchoněmá, s výjimkou šestnáctileté Pauly. Dívka je pro své rodiče zcela nepostradatelná. Jednoho dne se však rozhodne, že se zúčastní konkursu do pěveckého sboru Francouzského rozhlasu.

Článek

„Komedie Zbrusu nový zákon režiséra Jaco Van Dormaela i nový film Arnauda Desplechina Tři vzpomínky. Oba tyto výrazné snímky byly uvedené na letošním festivalu v Cannes v soutěžní sekci Quinzaine des réalisateurs. Mezi předpremiérami zazáří také úspěšná komedie Rodinka Béliérových, jejíž hlavní představitelka Louane Emera získala za svůj výkon Césara pro nejlepší začínající herečku,“ řekla za festival Gabriela Zajícová.

Dále je tu komedie Jean-Pierra Amérise Rodina k pronájmu či nový snímek Benoîta Jacquota Deník komorné a slavný Malý princ ožívá v animovaném filmu Marka Osborna.

Další francouzské filmové novinky, které se setkaly s ohlasem na festivalech a zatím nemají českého distributora, uvede pražská část festivalu v soutěžní sekci Výběr

české kritiky.

Móda

Sekce Elle(s) se věnuje ženským ikonám v klasických francouzských filmech i módě. Prolínání světů filmu a módy se podrobně zabývá dokumentární film o historii časopisu Elle.

Veškeré podrobnosti a lístky najdete na www.festivalff.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám