Hlavní obsah

Kolegové i veřejnost se v pátek rozloučí s Gabrielou Vránovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední rozloučení s herečkou Gabrielou Vránovou se uskuteční v pátek 22. června od 10 hodin v pražském Divadle na Vinohradech. Oznámil to šéfdramaturg divadla Jan Vedral. Dlouholetá členka vinohradské scény zemřela v sobotu ve věku 78 let.

Foto: ČTK

Po delší nemoci zemřela herečka Gabriela Vránová

Článek

Vránová hrála v řadě televizních inscenací a filmů, seriálové role měla v Chalupářích nebo Sňatcích z rozumu. Díky svému specificky zabarvenému hlasu ji posluchači znali z rozhlasových her a pohádek.

Neopomenutelná je také její práce v dabingu, za který obdržela Cenu Františka Filipovského. Členkou vinohradského divadla byla více než 40 sezón.

V televizi si Vránová zahrála například učitelku Hajskou v seriálu My všichni školou povinní nebo první ženu vlastence Borna ve Sňatcích z rozumu. V seriálu F. L. Věk byla představitelkou slečny Betty, v Chalupářích hrála naivní manželku sukničkářského autobusáka Aničku. Filmové role Vránová ztvárnila ve snímcích Hledá se táta, Poklad byzantského kupce či Jak vytrhnout velrybě stoličku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám