Hlavní obsah

Kolegové a fanoušci vzpomínají: Ladislave, díky za všechno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skon oblíbeného herce Ladislava Županiče zarmoutil jeho kolegy, kamarády, fanoušky i politiky. Sociální sítě se záhy po oznámení smutné noviny začaly plnit jejich dojemnými vzkazy. „Láďa Županič. Ještě nedávno jsem s ním byl. Hezky jsme si popovídali. Ach jo,“ zavzpomínal mimo jiné herec Jakub Wehrenberg na síti X.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ladislav Županič

Článek

Mezi herce a herečky, kteří vzdali známému umělci hold, patří Daniela Šinkorová. Vzkaz zveřejnila na svém účtu na Instagramu.

Napsala v něm mimo jiné: „Drahý Láďo! Můj Horáci, můj fantastický Pane Řediteli! Šťastnou cestu do hereckého nebe. Vždycky budu vzpomínat na ty obrovské příležitosti, které by bez Tebe nikdy nebyly. Včetně Thálie za Chicago. A nikdy nezapomenu na Tvoji kolegialitu a herecký um, ze kterého jsem měla možnost žasnout jako Tvoje Dolly i Velma Kelly.“

Jako jeden z prvních ale zareagoval na smutnou zprávu moderátor Honza Musil. „Cesta života má jasný začátek. Konec pozemské cesty je mnohdy náhlý a o to více smutný… Ladislave, díky za všechno, co jste vykonal,“ uvedl na svém účtu na Facebooku.

Kondolenci zveřejnilo i ministerstvo kultury, a to na síti X.

Na síti X reagoval také ministr kultury Martin Baxa. Připomněl mimo jiné jeho zásluhy o kvalitní dabing či manažerské schopnosti: „Odešel herec a dabér, ředitel Hudebního divadla v Karlíně, držitel Ceny Thálie za celoživotní práci v oboru muzikál a opereta Ladislav Županič. Skvělý hlas, který budu mít vždy spojen s dabingem výborných filmů s Clintem Eastwoodem.“

Svého slavného absolventa zmínilo také Gymnázium Jiřího Wolkera Prostějov. „Pan Ladislav Županič na naší škole maturoval v roce 1960 ve třídě PhDr. Jiřiny Eliášové. Vzpomínáme na něj a rodině přejeme upřímnou soustrast,“ uvedlo jeho vedení na facebookovém profilu školy.

Novinářka Blanka Kovaříková, jež znala herce dlouhá desetiletí, na svém facebookovém profilu zveřejnila jednu perličku ze soukromí.

Jeden z jeho fanoušků zase na síti X připomněl jednu z legendárních filmových scén, v níž si herec zahrál, a to ve snímku Vesničko má středisková (1985).

Zemřel Ladislav Županič

Stalo se

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám