Hlavní obsah

Knižní tipy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V týdnu od 21. 6. se čtenáři dočkají románu Anny Gavaldy A taková to byla láska. Původní česká tvorba je zastoupena románem Evy Michorové Učitelé, kouzelníci, zloději. Pozoruhodnou knihou je výběr překladů z tibetského písemnictví.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Anna Gavalda: A taková to byla láska...

Chloé, matka dvou dětí, kterou právě opustil manžel, tráví pár dní ve venkovském domku se svým tchánem. A kupodivu nejen Chloé, ale i tchán jsou tam proto, aby si lízali rány. Děje se tak prostřednictvím vzájemných rozhovorů... Možná jim to pomůže vykročit do budoucna...

Vydává Mladá fronta, 159 Kč

Eva Michorová: Učitelé, kouzelníci, zloději

Autorka úspěšného románu Všechno v pořádku, slečno Karpíšková? nás tentokrát zavádí mezi obyvatele jednoho z mnoha paneláků na okraji Kladna. Mozaika příběhů svérázných postav a postaviček, které svedlo dohromady bydlení pod jednou betonovou střechou, je poutavým, humorným, někdy až tragikomickým čtením ze současnosti pro všechny čtenáře, kterým je blízká poetická všednodennost pavlačových drben, sídlištních hospůdek, praštěných tetiček i romantických zlodějíčků, jak nás s ní seznamuje s patřičným nadhledem a pochopením hlavní hrdinka, devatenáctiletá Viktorie. 

Vydává Eroika, 199 Kč

Suma tibetského písemnictví

Sestavil Josef Kolmaš

Pečlivý výběr překladů z tibetského písemnictví, který mapuje v celistvosti literaturu jednoho z nejpozoruhodnějších států světa. Najdeme zde pověsti, mýty či jímavé písně tibetského jogína Milarepy, milostné verše 6. dalajlámy, rozpustilé básničky tibetské lidové poezie, ukázky  z tibetských kronik... Kniha poskytuje ucelenou představu o literatuře Tibetu.

Vydává Argo, 389 Kč

František Cinger: Tři osudy

Jaká tajemství skrývají životní osudy i dílo Oty Pavla a Bohumila Hrabala? Kdo byl Adolf Müller? Neznámá fakta  o rodině Popperů-Pavlů za 2. světové války, o trápení nemanželského syna Bogana Hrabala,  o Boudníkovi a Bondym.

Vydává Erika,  189 Kč

Andrzej Perepeczko: Bouře nad Atlantikem, 1. díl

Druhá světová válka, největší v dějinách lidstva, se na moři odehrála převážně na dvou oceánech, Atlantiku a Pacifiku. Autor nepopisuje jen jednotlivé bitvy, ale snaží se popsat i muka těch, kteří zmrzli nebo zemřeli hladem či žízní, byť se jim podařilo dostat do záchranného člunu nebo voru po ztroskotání jejich lodi.

Vydává Naše vojsko

Alan Clayson: George Harrison

V historii populární hudby bychom sotva našli výraznější fenomén než Beatles. Během své aktivní kariéry byli předmětem nekritického obdivu fanoušků, který nepominul ani po rozpadu skupiny. Relativně nejméně zmapovaným členem Beatles je kytarista George Harrison, který si své soukromí chránil vždy více než John Lennon, Paul McCartney či Ringo Starr. Právě na Harrisona se proto soustředil novinář, publicista, spisovatel, hudebník i kabaretiér A. Clayson (*1951).

Vydává Volvox Globator,  299 Kč

Pavel Frýbort: Bodyguard     

Napínavý kriminální román s detektivem Honzou Jarešem, který se při ochraně rodiny bohatého podnikatele sám dostane do velkého ohrožení, protože odhalil choulostivé informace o svém klientovi a jeho obchodech.

Vydává Šulc a spol., 215 Kč

Irsko

V čem asi spočívá kouzlo Irska? Čím je tento zelený ostrov, země jetelového trojlístku a jeden z posledních koutů nedotčené přírody ve "staré" Evropě tak zvláštní? Obrazový průvodce pomůže v pátrání po tajemství kouzla, pro které je Irsko v současnosti jednou z nejoblíbenějších evropských zemí.

Vydává Slovart, 399 Kč

Pavel Toufar: Od Blaníku k Sázavě

Tajemnou českou krajinou

V nejnovějším svazku volného pokračování ze série netradičních průvodců "tajemnou českou krajinou" zavítáme v doprovodu známého spisovatele Pavla Toufara do okolí Vlašimi a takřka až k oblíbené řece Sázavě. Zlatonosný vrch Roudný inspiruje k vyprávění o historii zlata a jeho dobývání, ale vybízí také k toulkám v dnes již zalesněné krajině, v níž nacházíme stopy dávné technické činnosti. Vypravíme se za pokladem na zámku ve Vlašimi, nahlédneme do pozoruhodných životních osudů dávných předků, prohlédneme si neprávem opomíjená místa, která rozhodně stojí za návštěvu pro své kouzlo.

Vydává Start, 218 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám